Brita – Filtrer og optimer
19. august 2019

Brita – Filtrer og optimer

Siden 1960-tallet har Brita gjort det mulig å filtrere vannet ditt – lett og enkelt. På den måten kan du være sikker på at du kun får rent vann når du har lyst på et glass vann eller vil brygge kaffe.

Hvem er Brita?

I 1960-årene får Heinz Hankammer en idé og starter firmaet Brita. Firmaet kaller han opp etter sin datter, og tanken er at han vil optimalisere springvann. Heinz hadde oppdaget at det filtrerte vannet ikke bare så annerledes ut – det smakte også bedre. Mest tydelig var det når han varmet vannet, hvor det var tydelig å se avleiringer i beholderen når han brukte ufiltrert vann.

 I 1970 lanserte han den første vannfilterkannen og det som startet som en oppfinnelse i Hankammers egen hage, ble senere til et stort internasjonalt firma.

Hva kan Brita?

Har du noensinne tenkt på hvor mange skadelige stoff som finnes i det vannet vi drikker til daglig? Med Britas filtre blir vannet fullstendig renset for skadelige stoff og kalk. Det er ikke bare godt for din helse, men også for kaffemaskinen og din elektriske kjele. Det forlenger nemlig levetiden på ditt elektriske utstyr når det kommer mindre skadelige avleiringer over tid. På den måten er du sikker på at du alltid får vann som brygger ved riktige temperatur, og at maskinen din ikke har behov for mer strøm for å brygge.

Hvem bør velge Brita?

Du bør velge Brita hvis du er interessert i vann som er rent og sunt. I tillegg kan det anbefales å bruke et britafilter til kaffebrygging hvis man er en kaffekjenner utover det helt vanlige. Det filtrerte vannet gir nemlig den optimale smaken.

Kan jeg bruke Brita?

Du kan bruke Brita-filteret til Tassimo-maskiner. Flere Tassimomaskiner er kompatible med Brita-filtre, og har derfor en liten innsats til filteret i vanntanken. Er du i tvil om din Tassimomaskin kan bruke Brita-filtre, kan du kikke i bruksanvisningen din.

I tillegg kan du bruke Britafiltre sammen med Brita-kanner. Brita-kanner passer perfekt i kjøleskapsdøren, er enkle å rengjøre, og kan selv fortelle når det er på tide å skifte filteret.