NESCAFÉ® Dolce Gusto® - Alt du trenger å vite om kapsler og maskiner
8. april 2019

NESCAFÉ® Dolce Gusto® - Alt du trenger å vite om kapsler og maskiner

Vi har solgt NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kapsler siden 2011 – og har her samlet svarene på alle spørsmålene som våre kunder har kommet med.

Artikkelen er delt opp i 5 hoveddeler:

Kapsler til Dolce Gusto

Hva er Dolce Gusto®

Navnet NESCAFÉ® Dolce Gusto® er en sammensetning av Nestlés velkjente kaffemerke Nescafe og det italienske ord ”Dolce Gusto” som betyr ”den søte smaken”. Kaffesystemet kom til Danmark for 10 år siden – noe som var en stor nyhet fordi NESCAFÉ® Dolce Gusto® gjorde det mulig å lage ”café kaffe” hjemme hos seg selv.

Forskjellen på andre kapselmaskiner og Dolce Gusto er at du med denne maskinen kan lage mer enn sort kaffe. Som en av få kaffekapselmaskiner, kan du på denne maskinen lage mange forskjellige kaffedrikker med melk. Dette er for eksempel drikke som Cappuccino, Cortado eller Caffe Latte. Dolce Gusto-kapslene inneholder allerede melk, så du skal ikke bekymre deg videre om å varme melken. I løpet av kort tid har du favorittkoppen din i hånden.

En NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin kan brygge alle koppstørrelser fra helt små espressoer til store krus, og det tar ca. 45 sek. å brygge 200ml kaffe.

I dag kan man få over 30 forskjellige kapselvarianter til NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskiner, som omfatter forskjellige varianter sort kaffe, kaffevarianter med melk som f.eks. Latte Macchiato, Cappuccino, kakao og te. Selve maskinene fås i flere forskjellige prisklasser, modeller og forskjellige farger.

NESCAFÉ® Dolce Gusto® er til deg som gjerne vil kunne spørre dine gjester “Hva slags kaffe har du lyst på?” i stedet for bare “Vil du ha kaffe?”

Fordeler med NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskiner

 • De er enkle å betjene, og det er angitt på kapslene hvor mye vann som skal brukes. Det er få knapper på maskinen, og det fremgår tydelig hva de skal brukes til.
 • Kapslene kommer i forskjellige smaksvarianter og styrker. Dermed kan du finne yndlingskaffen din, uansett hvilken kaffetype du er glad i.
 • De er meget enkle å rengjøre, da kapselen kun skal fjernes etter bruk.
 • Kapslene er lufttette, så kaffen holder seg helt frisk. Det sikrer at hver eneste kopp er en aromatisk smaksopplevelse.
 • De kan brygge både kalde og varme drikker.
 • De skrur seg selv av etter 5 minutter.

Ulemper med NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskiner

 • De lager kun en kopp kaffe om gangen.
 • Det er dyrere enn kaffe laget på en vanlig kaffemaskin/trakter.
 • Kaffekapsler av plast er ikke særlig gode for miljøet, så man må sortere avfallet sitt, hvis man gjerne vil passe på miljøet.

Et par overveielser innen du kjøper en NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin

Hvis du godt liker å lage en stor kanne kaffe – og drikke den i løpet av dagen – da passer NESCAFÉ® Dolce Gusto® kanskje ikke til ditt behov. Men hvis du omvendt heller vil kose deg med en kopp riktig god yndlingskaffe, er du på riktig spor. Du kan også glede deg over at det ikke er søl med NESCAFÉ® Dolce Gusto® – i forhold til en tradisjonell kaffemaskin, hvor halvparten av kaffekannens innhold ofte ender opp i kjøkkenvasken sist på dagen.

Hvilken NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin skal jeg velge?

NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskiner fås i mange prisklasser. Funksjonene i maskinene er nesten like, så prisforskjellen skyldes spesielt maskinenes utseende og kvalitet. Når du skal velge din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin, bør du derfor spørre deg selv om hvor viktig utseendet er for deg, hvor stor vanntank du trenger, og om du ønsker en manuell eller automatisk maskin.

Med en manuell NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin, skal du selv dosere hvor mye vann som skal i koppen. Det er praktisk hvis du selv ønsker å bestemme hvor sterk kaffen skal være.

Med den automatiske NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskinen foregår doseringen automatisk med et hurtig valg på maskinen.

Avkalking av en NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin

En NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin krever ikke mye vedlikehold. Den skal bare avkalkes jevnlig, og vi anbefaler at man tørker over maskinen og dryppsamleren med en klut etter bruk. Kapselholderen og øvrige løse deler kan man putte i oppvaskmaskinen etter behov.

Hvor ofte skal jeg avkalke min NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin?

Vi anbefaler avkalking av din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin hver 2. måned hvis du bruker den hver dag – eller etter 200 kopper – hva som måtte komme først. Det er stor forskjell på vannets hardhet, alt etter hvor man bor, og det er i hovedsak bedre å avkalke én gang for mye enn én gang for lite.

Ved å avkalke din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin regelmessig, oppnår du følgende fordeler:

 • Best mulig smaksopplevelse
 • Forlengelse av maskinens levetid
 • Riktig temperatur sikres
 • Riktig koppmengde sikres
 • Bedre gjennomløp av vann
 • Mindre støy
 • Funksjonsfeil forebygges

Hvilke tegn finnes det på at min NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin har behov for avkalking

Her er tegn på at kaffekapselmaskinen din har behov for avkalking:

 • Maskinen blinker rødt.
 • Det tar lenger tid å brygge kaffen.
 • Trykket i maskinen er redusert eller ujevnt
 • Kaffen er ikke så varm som den pleier.
 • Maskinen begynner å dryppe ved utløpet.

Kan jeg bruke alminnelig avkalkningsmiddel til min NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin?

Det fremgår i bruksveiledningen til NESCAFÉ® Dolce Gusto® -maskinene, at man ikke må bruke alminnelig avkalkningsmiddel til avkalking av maskinen sin.

NESCAFÉ® Dolce Gusto® har utviklet et avkalkingssett som passer presis til NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskinene.

Kan jeg avkalke min NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin med eddik?

Man bør ikke må bruke eddik til avkalking av sin NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin. Årsaken til dette er at varme-elementer enkelt kan etses av eddik. Dessverre er det også slik at eddik ikke i god nok grad er effektivt mot kalk.

Slik avkalker du din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin:

 1. Hell 0 5 liter vann i vannbeholderen i vannbeholderen og løs opp "Nescafé Dolce Gusto Descaling" i dette.
 2. Plasser en beholder, stor nok til å romme samme vannmengde som vannbeholderen, ved maskinens utløp.
 3. Trykk "Tænd/start-knappen" i 5 sekunder, frem til den blinker grønt.
 4. Automatiske maskiner skal stilles inn på maksimum.
 5. Start maskinen med varmt vann (På automatiske maskiner tar avkalkingen cirka 3 min. På manuelle maskiner lar du bare alt vannet fra tanken passere gjennom maskinen).
 6. Når programmet er ved å avsluttes, blinker maskinen grønt i 2 min. Når denne lyser grønt hele tiden er avkalkingsprogrammet ferdig.
 7. Skyll vanntanken med rent vann og fyll den deretter med rent vann. Start maskinen (varmt vann) og la det rene vannet kjøre gjennom maskinen.
 8. Når vannet har gått gjennom maskinen, la da maskinen stå i 2 minutter.
 9. Slå maskinen over på "kaldt vann" og la den stå i ytterligere 2 min. uten vann i beholderen.
 10. Din Dolce Gusto er nå avkalket og klar til bruk.

Denne videoen viser deg trinn for trinn hvordan du avkalker:

NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskinen virker ikke

Nedenfor har vi beskrevet hvordan du finner hjelp til de problemer som oftest kan oppstå med din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin. Hvis dette ikke hjelper deg, anbefaler vi å kontakte den butikken hvor maskinen er kjøpt og har kvitteringen klar.

Hvor kan jeg finne en bruksanvisning til NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Du kan finne alle bruksanvisninger hos NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Hvorfor blinker min NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin rødt?

Hvis din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin blinker rødt, trenger den mest sannsynlig en avkalking.

Dolce Gusto®-kompatible kapsler

Ut over de originale kaffekapslene kan du også finne et stort utvalg av billige uoriginale kapsler til Dolce Gusto.

Kompatible kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto® produseres av noen av verdens største virksomheter med stor erfaring i å produsere kaffe og kakao. Derfor er smak og aroma i høy kvalitet – akkurat som i de originale NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kapslene.

Er det tillatt å bruke kompatible kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto®

NESCAFÉ® Dolce Gusto®s patent på kapsler utløp etter 20 år i 2016. Det er derfor fullt lovlig å selge og kjøpe kompatible kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Er NESCAFÉ® Dolce Gusto® miljøvennlig?

Kapselkaffe får ofte kritikk for å ikke være miljøvennlig. Men du kan saktens drikke NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kaffe og passe på miljøet samtidig, ved å sørge for at kapslene blir resirkulert.

Slik resirkulerer du dine NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kapsler

Du kan gratis resirkulere kapslene dine hos TerraCycle® 

Kapslenes materialer vil med dette programmet bli separert og brukt på nytt 100 %. Gjenværende kaffe i kapslene blir til kompost. Plasten blir findelt og presset ut i granulater, i tynne plater eller smeltet om til "nytt" råmateriale som kan brukes til produkter slik som f.eks. parkbenker. Dine brukte kapsler får derved et nytt liv

Alternativt er det viktig å huske at plast kan brukes på nytt, og det er derfor viktig at man ikke kaster kapsler i samme søppelpose som alt annet avfall. Kapsler skal i stedet i spesielle containere til plast på avfallsplassen. Mange miljøbevisste forbrukere har derfor en ekstra søppelpose kun til kapsler, som de kan ta med til avfallsplassen når posen er fylt opp.

Kan man kjøpe økologiske kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto®

NESCAFÉ® Dolce Gusto® har et utvalg av utsøkte økologiske kaffevarianter

Kan man resirkulere sin gamle NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskin?

Hvis du ønsker å resirkulere kaffemaskinen din, så ta den med tilbake til butikken hvor du kjøpte den. Her vil du få nødvendig hjelp. Vi henviser til NESCAFÉ® Dolce Gusto®s egen hjemmeside for mer informasjon.

Ofte stilte spørsmål til Dolce Gusto

De mange valgmulighetene i NESCAFÉ® Dolce Gusto®s utvalg, betyr at det er forskjell på både smak og mengde. Noen inkluderer også melk i samme kapsel – det er fordi man så sikrer at kaffen brygges best mulig, mens melken blir deilig, lett og skummende. Noen varianter er også tilsatt sødme, så man f.eks. kan få en deilig rund karamell eller vaniljesmak.

Mange velger å starte med å prøve litt forskjellige varianter, så man kan smake seg frem. Det er også godt å ha et bredt utvalg når det kommer gjester, for alle har sin egen favoritt.

Kan man lage forskjellige typer av kaffe rett etter hverandre?

Ja, du kan lage forskjellige kopper NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kaffe, te eller kakao etter hverandre, uten at koppene får smak av hverandre.

Hvis NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kaffen ikke blir varm nok

En kopp NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kaffe skal nytes like etter brygging, derfor kan du oppleve at kaffen har en lavere temperatur enn kaffe fra en tradisjonell kaffemaskin.

Her har vi et par tips for deg som gjerne vil ha en varmere kopp med kaffe:

Hvilken type melk finnes det i NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kapsler med melk?

Melketypen i NESCAFÉ® Dolce Gusto® vil variere fra variant til variant. Mange er med helmelk, men det finnes også lettere varianter, hvor en lettere type melk inngår.

Hvor mange kalorier finnes det i NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Kaloriinnholdet i en kopp NESCAFÉ® Dolce Gusto® varierer alt etter hvor mye melk og kakao det er i, og om det er tilsatt sukker. På NESCAFÉ® Dolce Gusto®s egen hjemmeside, kan du se kaloriinnholdet i hver variant. På våre kompatible varianter, kan kaloriinnholdet opplyses om ved at man kontakter vår kundestøtte.

Kan NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kaffe bli for gammel

Du kan alltid se holdbarhetsdatoen på våre produkter. Den fremgår i produktspesifikasjonene i produktbeskrivelsen.

Her hos Kaffekapslen har vi opplevd kunder som var "lei seg" etter å ha kommet hjem fra et supermarked med NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kaffekapsler som var gått ut på dato. Det hender ikke hos oss.