illy – kunsten å lage kaffe
12. juni 2019

illy – kunsten å lage kaffe

illy er en italiensk kaffeprodusent som kjennes verden over for sin kaffe av høy kvalitet. illys suksess ble grunnlagt da de utviklet det som i dag er grunnlaget for de moderne espressomaskinene.

Hvem er illy?

illy ble grunnlagt av Francesco Illy i 1933. Drivkraften var, helt fra start av, virksomhetens lidenskap for god kaffe. I 1935 utviklet illy en maskin som heter Illetta. Illetta var en maskin til hjemme- og cafébruk, hvor man fort og enkelt kunne lage espressokaffe av høy kvalitet, og med helt riktig trykk. Denne maskinen er stadig grunnlaget for de espressomaskiner man finner i hjem og caféer verden over. På slutten av 1940-årene avsluttet Francesco Illys sønn, Ernesto, sin doktorgrad i kjemi og ble en del av virksomheten. Det var startskuddet for illys tilnærming mot teknologiske og vitenskaplige løsninger for kaffeproduksjon og kaffenyvinninger. Siden har illy kun blitt større, deres kunnskap og teknologi blitt bedre og mer avansert, noe som også gjenspeiler seg i en enda bedre kaffe. I dag er virksomheten ledet av 3. generasjon – Ernestos sønn – Andrea Illy, står i dag for ledelsen og den fortsatte lidenskapen for kaffeperfeksjon.

Hva kan illy?

Hos illy er kun det beste godt nok. Derfor er all kaffen fra illy ”monoarabica”. Det betyr at kaffen kun er fra kaffebønnen Arabica, og at kaffen kun er dyrket og høstet i et enkelt område. Det er derfor ikke såkalte kaffeblandinger av forskjellig kaffe, som kjennes fra andre kaffeprodusenter. illy har valgt denne løsningen fordi det gir en renest mulig kaffeopplevelse, smak og aroma.

Hvem bør velge illy?

Du bør velge illy hvis du er kompromissløs hva angår egen kaffeglede. Når du drikker en kopp illy, kan du smake presis hvorfor kaffe ikke bare er kaffe. Du bør velge illy hvis du vil ha det beste hver eneste gang du drikker kaffe. Det er kaffe for "feinschmeckeren", som vil by sine gjester på noe ekstra.

Kan jeg bruke illy?

illy Iperepresso er et kaffesystem utviklet av illy selv. Det avanserte kaffesystemet vet hvordan kaffe best tilberedes, og gir en perfekt kopp kaffe hver gang. illy til Iperepresso finnes i flere varianter, så du kan velge favoritten din.

Hvis du skal bruke E.S.E.-puter er det naturlig å kikke mot illy, som er oppfinnerne av disse espressoputene med malt kaffe i porsjoner. Velger du illy E.S.E.-puter er du garantert kaffeopplevelser av høy kvalitet.

Når man er på jakt etter de optimale kaffeopplevelsene, foretrekker mange med rette kaffebønner. illy kaffebønner kommer fra kun ett sted, og finnes i flere varianter.

Skal du ha malt kaffe til din espressomaskin, stempelkanne eller filterkaffemaskin kan du finne illy malt kaffe. Kaffen er full av aroma og velsmak, og pakket lufttett i en fin boks.

Besøk illy