Kenco – Et kaffe firma
19. august 2019

Kenco – Et kaffe firma

Kenco er en engelsk kaffeprodusent, som siden 1923 har utmerket seg ved å lage hurtigkaffe, kaffebønner og malt kaffe av høy kvalitet.

Hvem er Kenco?

Kenco ble grunnlagt i 1923 av en sammenslutning av bønder fra Kenya – som også var navnet på butikken i Vere Street, sentralt i London. Herfra solgte man ristede kaffebønner og malt kaffe til lokale – men hoveddelen av butikkens omsetning kom fra postbestillinger fra hele England. Etterspørselen ble i løpet av kort tid så stor at virksomheten ikke lenger kunne være i de små lokalene. Derfor flyttet de butikken til Sloane Street, hvor butikken åpnet dørene ved siden av en stor handelsgrossist ved navn John Gardiner. Gardiner hadde en stor markedsandel og leverte til butikker, restauranter og til store arrangementer slik som Wimbledon. Det var derfor logisk at Kencos kaffe ble en del av Gardiners produktportefølje. Etter 2. verdenskrig kjøpte Gardiner Kenco og åpnet flere butikker rundt omkring i byene omkring London. Samtidig vokste etterspørselen både pr. postordre og catering. I 1960-årene begynte cafékulturen å innta de engelske storbyene, og Kenco var med fra starten. Dermed ble Kenco fort et husholdningsnavn og etterspurt i supermarkeder over hele England. I dag er Kenco fortsatt et av Englands mest etterspurte kaffemerker, akkurat som du kan få Kenco over hele kloden.

Hva kan Kenco?

Med erfaring gjennom nesten ett århundre, vet Kenco presis hva kaffedrikkerne vil ha. Du kan derfor være sikker på at kvaliteten er i topp, og smaken er helt unik for Kenco. Kencos kaffe kommer I dag fra alle de største kaffeproduserende land – og over 80 % fra såkalte Regnskogsertifiserte plantasjer. Det betyr at kaffen er produsert under riktig gode forhold for både natur og arbeidere. I tillegg har Kenco igangsatt flere tiltak for å forbedre arbeidsforholdene for de lokale arbeiderne i plantasjenes nærområder – bl.a. lanserte Kenco et prosjekt som heter ”Kaffe Mot Bander”, som skal hjelpe unge innbyggere i Honduras med å få et bedre liv og unngå trusselen fra bandemiljøet.

Hvem bør velge Kenco?

Du bør velge Kenco hvis du er en lidenskaplig kaffedrikker. All kaffe fra Kenco er produsert under strenge kvalitetskrav og alle produksjoner blir nøye sjekket for å sørge for at alt lever opp til Kencoarven. Kenco kaller sine kaffeeksperter for Cofficionados. Bak navnet gjemmer det seg utdannede medarbeidere med enorm kunnskap og lidenskap for kaffeutvikling, og som aldri godtar mindre enn det beste.

Kan jeg bruke Kenco?

Hvis du er en tassimoeier finnes det et spesielt eksklusivt utvalg av Kenco til Tassimo. Med bare en enkel kaffe, kan din Tassimomaskin med et enkelt trykk lage en perfekt brygget kopp kaffe, presis som Cofficionadoene fra Kenco har tenkt seg det.

Besøk Kenco