Lavazza – Unike opplevelser i hver en kopp
19. august 2019

Lavazza – Unike opplevelser i hver en kopp

Lavazza er en av Italias ledende kaffeprodusenter, og siden de åpnet dørene i 1895 har virksomheten skapt seg et navn, som kjennes over hele verden.

Hvem er Lavazza?

Det hele startet da Luigi Lavazza åpnet sin første butikk i Torino. Fra sin lille butikk solgte Luigi kaffe til lokale handlende som fort så at Luigi Lavazza kunne noe helt spesielt. Han brukte nemlig sin store lidenskap for kaffe til å opparbeide seg stor kunnskap om opprinnelse, dyrking og kaffesorter. Den kunnskapen brukte han til å skape det som vi i dag kjenner som kaffeblandinger. Kaffeblandinger er en sammensetning av forskjellige kaffebønner basert på hvilke smaker og aromaer som gir det perfekte samspillet. Den unike idéen ble veldig populær, og ganske snart måtte Lavazza flytte til større lokaler. Etterhvert som den neste generasjonen ble voksne, ble forretningen utvidet til ikke lenger å bare selge lokalt, og etterspørselen etter Lavazzakaffe eksploderte i hele Italia. I 1950-årene opplevde italiensk økonomi bedre tider og flere virksomheter flyttet deres produksjon til store og automatiserte fabrikker. Lavazza åpnet i 1957 sin første fabrikk og ble i disse årene Italias største kaffevirksomhet. Eksporten og etterspørselen utenfor Italia steg, og i dag kan du få Lavazza i hele verden.

Hva kan Lavazza?

Lavazza regnes blant ekspertene når det kommer til kaffeblandinger. Med over 100 års ekspertise kan du med sikkerhet finne din neste store kaffeopplevelse hos dem. Kvaliteten er alltid i sentrum hos Lavazza, som over de senere år har fokusert på å skape bærekraftige kaffebønner. Det har de gjort ved å igangsette en lang rekke tiltak som gir bøndene mye bedre arbeidsforhold på plantasjene. Gjennom utdannelse og økonomiske tilskudd kan de lokale kaffebøndene nå dyrke kaffebønner av høy kvalitet, uten at naturen lider unødig overlast.

Hvem bør velge Lavazza?

Hvis du kan smake forskjell på kaffe, og er kresen når du skal velge favoritten din, skal du prøve Lavazza. De mange unike sammensetningene du finner i Lavazzakaffe er nemlig en kaffeopplevelse du ikke bør snyte deg selv for. Kaffen er skapt med den italienske lidenskapen for kaffe, som er en så inngrodd del av kaffeproduksjonen i Italia, at det kan smakes i hver enkelt kopp. Om du bruker den klassiske filterkaffemaskinen, en stempelkanne, espressomaskin eller kapselmaskin, er det derfor en riktig god idé å prøve Lavazza.

Kan jeg bruke Lavazza?

Hvis du har en Nespressomaskin finnes det et fint utvalg av populære Lavazza til Nespresso. Kapslene inneholder kaffe av den høye kvaliteten man forventer når man velger Lavazza.

Lavazza har sitt helt eget kapselsystem som heter Lavazza A Modo Mio. Til denne maskinen har Lavazza selv utviklet et bredt utvalg av kvalitetskapsler, og i tillegg finnes det kompatible kapsler fra andre produsenter. Du kan derfor enkelt finne en favorittkapsel til Lavazza A Modo Mio.

Søker du den autentiske kaffeopplevelseen, bør du ikke snyte deg selv for nymalte Lavazza-kaffebønner. Lavazza-kaffebønner finnes i et stort utvalg, så det finnes gode muligheter til å finne sin nye favoritt.

Besøk Lavazza