Nespresso® Vertuo® - Svar på dine spørsmål om en ny gutt i klassen
12. juni 2019

Nespresso® Vertuo® - Svar på dine spørsmål om en ny gutt i klassen

Artikkelen er delt inn i 5 hovedområder:

Grunnleggende om Nespresso® Vertuo®

Hva er Nespresso® Vertuo® og hvem er det til?

For første gang på 30 år har Nespresso® kommet opp med et helt nytt system og tilhørende kapsler. Systemet passer godt med kaffekravet her i Nord-Europa, hvor vi liker å nyte store kopper kaffe og hvor mange elsker den svarte koppen kaffe.
Med Nespresso® Vertuo® kan du lage 5 forskjellige kaffestørrelser:
• 40 Espresso
• 80 ml dobbel espresso
• 150 ml Gran Lungo
• 230 ml kaffekrus
• 414 ml Alto
Kapslene har et strekkodesystem som gjør det mulig for maskinen å lese kapselen selv og deretter dispensere koppens størrelse.

Hva er forskjellen mellom Nespresso® Original og Nespresso® Vertuo®

Hovedforskjellen mellom Nespresso® Original og Nespresso® Vertuo® er porsjionstørrelsene, hvor det er flere valg med Nespresso® Vertuo®. I tillegg har Nespresso® Vertuo® et strekkodesystem som gjør det enkelt å lage kaffen som den er beregnet til. Kort sagt, forskjellen er at Nespresso® Vertuo® kan lage større porsjioner og har automatisk dosering. De unike strekkodene betyr at det ikke finnes noen kompatible kapsler for Nespresso® Vertuo®, som for eksempel inkluderer: gjør for Nespresso® og NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Hvordan fungerer en Nespresso® Vertuo®-maskin?

Nespresso® Vertuo®-maskinen er veldig enkel å bruke. Du fyller vanntanken og setter inn en kapsel. Hver kapsel har sin egen strekkode som Nespresso® Vertuo®-maskinen leser. Kapselen forteller derfor maskinen hva temperaturen på vannet skal være, hvor mye vann det trenger, hvor sterk kaffen må gjøres og hvor lenge den skal bryte. Det tar omtrent 15-20 sekunder å brygge en kopp kaffe.

Hva er Centrifusion™ teknologi

Det høres veldig avansert når Nespresso® Vertuo® beskriver at deres Vertuo® Plus-maskiner bruker Centrifusion™ teknologi. Alt du trenger å vite er at når du setter inn kapselen, vil maskinen lese strekkoden på kaffekapselen og deretter blande vann og kaffe og la den rotere med opptil 7.000 omdr./min til den perfekte koppen er klar.

Fordeler med Nespresso® Vertuo®

• Enkel og lett med bare en knapp
• Kan lage både store og små kopper kaffe
• Stort utvalg av smaker i svart kaffe
• Utseendet appellerer til mange, med rene linjer og enkel design
• Kapslene er laget av 100% resirkulerbar aluminium

Ulemper med Nespresso® Vertuo®

• Maskinen er dyr sammenlignet med andre kapselmaskiner
• Prisen per kopp kaffe (mellom 3,50 DKK og 5,50 DKK)
• Det finnes ingen kompatible kapsler for Nespresso® Vertuo®, slik at kapslene kun kan kjøpes via Nespresso®s egne butikker eller deres nettbutikk.
• Gjør bare svart kaffe
• Ingen innflytelse på brygging av kaffen

Hva koster en kopp Nespresso® Vertuo® kaffe?

Med Nespresso® Vertuo® er prisen per kopp kaffe mellom 3,50 og 5,50 kr. Siden Nespresso® Vertuo® tilbyr varianter som kan gi større koppstørrelser enn Nespresso® Original, er det mer kaffe i flere kapsler og kapslene blir derved dyrere.

Er kompatible kapsler for Nespresso® Vertuo® tilgjengelig?

Nei, de unike strekkodene betyr at det ikke finnes noen kompatible kapsler for Nespresso® Vertuo®, som for eksempel gjør for Nespresso® Original og NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Hvad kan en Nespresso® Vertuo® maskine lave?

Nespresso® Vertuo® kan lave 5 kop størrelser, alle med sort kaffe. Størrelserne er 40 ml, 80 ml, 150 ml, 230 ml, 414 ml. Grunden til, at nogle af dem har lidt sjove mål er, at de er regnet i “oz”, som er den måleenhed der anvendes i USA.

Skal jeg velge en Nespresso® Vertuo®-maskin

Hvis du liker en god kopp kaffe og kanskje allerede har vært fornøyd med Nespresso® Original, kan du lene deg tilbake og la kaffen gjøre deg selv med Nespresso® Vertuo® når du har valgt din smak og trykket på knappen. Omvendt, hvis du har en liten Barista i deg og ønsker å nerdes med innstillinger og smaker, finner mange Nespresso® Vertuo® automatisk.
Hvis du liker kaffe med melk som. Cafe Latte eller Cappucino, bør du i stedet vurdere en Nespresso® Original, NESCAFÉ® Dolce Gusto® eller Tassimo-maskin.