Nestlé – Den sveitsiske matvaregiganten
4. juni 2019

Nestlé – Den sveitsiske matvaregiganten

Nestlé er en av verdens største virksomheter. Siden grunnleggelsen i 1866 er porteføljen av produkter hele tiden økt, så du nå kan få produkter fra Nestlé og deres mange datterselskap i hele verden.

Hvem er Nestlé?

Nestlés historie begynner i 1866 under navnet Anglo-Swiss Condensed Milk Company. Virksomheten produserer melkeprodukter, spesielt tørrmelk til babyer, og det blir fort en fulltreffer i storbyene i det sentrale Europa, som gjennomgår stor utvikling pga. industrialiseringen. I 1905 skifter virksomheten navn til Nestlé, oppkalt etter Henri Nestlé, som er med på å utvikle flere nye prosesser til å produsere tørrmelk.

Siden utvider Nestlé sin produktportefølje med bl.a. sjokolade og frysetørket kaffe. Da 1. og 2. verdenskrig bryter ut i starten og nærmere midten av 1900-tallet, stiger etterspørslen på disse produktene fort siden det er ideelt for soldatene å ta disse produktene med seg som feltrasjoner, i tillegg til at produktenes holdbarhet hjelper godt til i en tid hvor frakt av matvarer kunne ta lang tid.

Etter krigstiden i starten og mot midten av 1900-tallet har Nestlé vært en del av Hillarys tur, som den første til toppen av Mount Everest, og var også en del av rasjonene for Apollo 11s månelanding.

I dag er Nestlé blant verdens største matvarevirksomheter, som sammen med sine datterselskap står for en lang rekke produkter. I dag er Nestlé stadig en virksomhet med fokus på forskning og utvikling, akkurat som man har startet flere tiltak for miljø og helse. I tillegg er Nestlé ikke bare en matvarevirksomhet lenger, og har derfor bl.a. også en hudpleieavdeling.

Hva kan Nestlé?

Nestlés enorme virksomhets- og produktportefølje gjør at Nestlé kan det meste. Når det er snakk om matvarer er Nestlé spesielt kjent for sine sjokolader, frokostprodukter og babymat. I tillegg eier Nestlé også både Nespresso, Nescafé og Nestea, samt utallige andre merkevarer, så du har garantert smakt mange av deres produkter.

Hvem bør velge Nestlé?

Nestlés mange muligheter gjør at alle kan velge å bruke produkter fra Nestlé. Utvalget og variasjonene er oftest mange og prisene er alltid konkurransedyktige. Nestlé bruker diverse miljøriktige løsninger til mange av deres produkter, så du også kan finne noe til deg som gjerne vil spise økologisk, være naturvennlig eller bryr deg om slikt som arbeidsforhold.

Kan jeg bruke Nestlé?

Nestlé sjokolade gir deg mulighet til å by gjestene dine på noe søtt til kaffen, eller skjemme bort de minste når man skal kose seg litt ekstra.

Hvis du må ha kaffe, og det skal være enkelt – men godt – anbefaler vi at du kikker på Nescafés hurtigkaffe. Ønsker du enkel melk til kaffen, kan Nestlé hjelpe deg.

Nescafé Dolce Gusto er et populært system, som du kan finne flere av Nestlés populære smaksvarianter til. Ønsker du billigere alternativ til Dolce Gusto, finnes det også kompatible kapsler til denne maskinen.

Har du en Nespressomaskin? Du kan finne et stort utvalg av billige kompatible kapsler til Nespresso.

Besøk Nestlé