Tassimo® - Den komplette guide til maskiner og kapsler
11. april 2019

Tassimo® - Den komplette guide til maskiner og kapsler

Vi har solgt Tassimo-kapsler siden 2011 – og har her samlet svarene på alle spørsmålene som våre kunder har kommet med.

Artikkelen er delt opp i 5 hoveddeler:

I hovedsak om Tassimo

Hva er Tassimo og hvem er det til?

Tassimo stammer fra Frankrike, og ble startet av det daværende Kraft Foods, som i dag heter Jacobs Douwe Egbert. Jacob Douwe Egbert er kjent for en lang rekke merkevarer som blant annet Marabou, Jacobs, Gevalia, Oreo, Milka og Twinings. Tassimos drikker er basert på de kjente varemerkene, og du kan derfor være sikker på å gjenkjenne smaken fra f.eks. din yndlingsjokolade, favoritt-te eller faste kaffemerke.

Tassimo-maskinen er god til både barn og voksne. Det er et stort utvalg av alt av forskjellige kaffe, kakao og tevarianter. Hvis du gjerne setter pris på et lekkert melkeskum på toppen av din Cortado eller kakao, er det også mulig. En Tassimo-maskin er derfor god til både hverdagskaffen og når familien og dine gjester skal skjemmes bort litt.

Hvordan fungerer en Tassimo-maskin?

Tassimo-systemet bruker kapsler, hvor hver kapsel svarer til en drikk, enten kaffe, kakao eller te. Hver kapsel har sin egen strekkode som Tassimo-maskinen avleser. Kapselen forteller altså maskinen hvor varmt vannet skal være, hvor mye vann den skal bruke, hvor sterk kaffen skal lages samt hvor lang tid den skal brygge. Du kan derfor være helt sikker på å få det beste resultatet hver gang.

Det er meget enkelt å betjene Tassimo-maskinen. Du fyller opp vanntanken, setter kapselen i maskinen og trykker på start. Det tar omkring 30 sekunder å brygge en kopp, uansett om det er kaffe, kakao eller te.

Hva er INTELLIBREW™?

Det låter meget avansert, når Tassimo beskriver at deres maskiner bruker teknologien Intellibrew™. Alt du behøver å vite er at maskinen avleser strekkoden og tilpasser alle innstillingene til akkurat den kapseltypen som er satt i. For deg, betyr det bare at du ikke behøver å tenke på hva du må gjøre for å få et perfekt resultat, det holder at du finner favorittsmaken din, og at du kan kose deg med koppen etter bryggingen.

Fordeler med Tassimo

 • Tassimo-maskinen er enkel å betjene. Den avleser selv strekkoden på kapselen, og tilpasser deretter temperatur, vannmengde, vanntrykk og bryggetid helt presist.
 • Det finnes et stort utvalg av smaksvarianter for alt av sort kaffe, kaffe med melkeskum, kakao og te.
 • Alle drikker er laget ut fra kjente varemerker som f.eks. Jacobs, Gevalia og Marabou, så du kan være sikker på at smaken du kjenner er den samme i den drikken du velger.
 • Tassimo-maskinen er enkel å rengjøre. Kapselen skal bare fjernes etter bruk. Maskinen har automatisk avkalking og rengjøringsprogram, og skal bare tørkes av med en klut på overflaten. Alle avtagelige deler tåler oppvaskmaskin.
 • Kapslene er er lufttette og forseglingen brytes først når drikken brygges. Du kan derfor være sikker på en helt friskbrygget opplevelse.

Ulemper med Tassimo

 • Tassimo-maskinen kan kun lage en kopp om gangen.
 • Tassimo-maskinen kan ikke lage kalde drikker
 • Kaffen er dyrere pr. kopp enn filterkaffe
 • Kapsler av plast er ikke særlig gode for miljøet, så man må sortere avfallet sitt hvis man gjerne vil passe på miljøet. Heldigvis har det blitt enkelt å sende sine kapsler til gjenbruk med TerraCycle.
 • Ingen kompatible kapsler

Bør jeg velge en Tassimo-maskin?

Hvis du drikker mye kaffe, og pleier å drikke en hel kanne kaffe i løpet av dagen, passer Tassimo kanskje ikke til ditt behov, det blir fort for dyrt.

Hvis du heller vil kose deg med en kopp nydelig, nylaget kaffe, kakao eller te et par ganger om dagen, så kan Tassimo være et godt valg. Mange velger å ha både en alminnelig kaffemaskin og en Tassimo-maskin. Så bruker de den vanlige kaffemaskinen når det er mange som må ha kaffe, og Tassimo-maskinen til den hurtige morgenkoppen, når man skal skjemmes bort litt ekstra, til gjester, eller også når barna fortjener noe ekstra.

Siden Tassimos kapsler er forseglede, har de lang holdbarhet, og man kan derfor med fordel kjøpe et lite utvalg av forskjellige drikker, så er det alltid et lager til litt ekstra kos.

Vi har riktig mange kunder som er meget tilfredse med Tassimo, både maskiner og drikke. Du kan lese deres maskinanmeldelser, og under hvert produkt på produktsiden kan du lese vurderingen av de enkelte smaksvariantene.

Hvilken Tassimo-modell bør jeg velge?

Alle Tassimo-maskiner er helautomatiske og bruker samme kapsler. Derfor får du samme kvalitet uansett hvilken maskin du velger.

Når det så likevel er forskjellige modeller og priser å velge mellom, skyldes dette delvis utformingen og delvis at de dyrere modellene ofte har større vanntanker og innebygde vannfiltre. I tillegg har de dyrere modellene en skjerm hvor man kan justere hvordan man vil ha drikken sin.

På Bosch sin hjemmeside kan du se og lese om alle Tassimos modeller. Vi har testet alle modellene og valgt ut dem som vi synes gir mest verdi for pengene. Du kan se vårt utvalg av Tassimo-maskiner og lese hva våre kunder synes om dem.

Hva koster en kopp Tassimo-kaffe?

En kapsel til Tassimo koster i hovedsak mellom 2,5 kr og 3 kr. Enkelte varianter bruker dog 2 kapsler til en enkelt kopp – f.eks. Cappuccino eller Latte Macchiato, hvor kaffen er i en kapsel, og melken i en annen. Da vil en kopp koste omkring 5 kr i stedet.

Kan Tassimo-kapsler bli for gamle?

Tassimo-kapsler har som oftest 2 års holdbarhet. I vår nettbutikk vil du alltid tydelig kunne se våre holdbarhetsdatoer, og med mindre annet er opplyst, vil den alltid være lang. Du kommer derfor ikke til å oppleve å stå med kapsler som er utgått på dato.

Hvorfor kan Tassimo-kapsler med melk holde seg så lenge?

Hver kapsel er forseglet, så det betyr ikke noe for holdbarheten at du åpner esken med kapsler. Grunnen til at Tassimo-kapselen kan holde seg så lenge, også selv om det er melk i, er at melken i produksjonen har blitt oppvarmet til høy temperatur og deretter forseglet i den lufttette kapselen.

Hvordan bør jeg oppbevare mine Tassimo-kapsler?

Vi anbefaler at du oppbevarer dine Tassimo-kapsler tørt og uten direkte sollys. Kapslene med melk behøver ikke å oppbevares i kjøleskapet – melken er varmebehandlet og kapslene er lufttette og holder derfor på smak og duft.

Siden Tassimos kapsler er meget dekorative, finnes det mange som velger å kjøpe en kapselholder, som kan stå ved siden av Tassimo-maskinen. Så er utvalget for hånden og det ser innbydende ut. Du kan kjøpe Tassimo-kapselholdere her, og samtidig se andre kunders vurdering.

Hvor kan man kjøpe kapsler til Tassimo

Tassimos kapsler kan kjøpes i de fleste større supermarkeder. Har du gått tom for kaffe, kan det derfor være en fordel å kjøpe dem lokalt, så du har dem med det samme. Ønsker du et større utvalg, kan du med fordel kikke i vår nettbutikk. Her kan du også lese hva andre kunder synes om de enkelte variantene. Hvis du har spørsmål vedrørende Tassimo eller det å være kunde hos oss, er du meget velkommen til å kontakte oss.

Finnes det kompatible kapsler til Tassimo?

Tassimos-teknologi Intellibrew™ har unike strekkoder, og det betyr at det ikke finnes kompatible kapsler til Tassimo, som det f.eks. gjør til Nespresso® og NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Hva kan en Tassimo-maskin lage?

Med en Tassimo-maskin kan du både lage det vi kjenner som sort kaffe eller Americano, og mange forskjellige kaffetyper med melk, f.eks. Latte, Macchiato og Cappucino. I tillegg kan Tassimo-maskinen lage varm kakao og te.

Kan man tilberede forskjellige typer av kaffe eller andre drikker like etter hverandre?

Tassimo-maskiner har meget kort oppvarmingstid, så du behøver ikke vente på at maskinen på ny skal varmes opp, hvis du skal lage flere kopper like etter hverandre.Du kan uten problemer skifte mellom forskjellige drikker så ofte du vil, uten at de får smak av hverandre. Kapselsystemet sørger for at den drikken som løper gjennom kapselen, kommer direkte ut i koppen, uten at drikken er i berøring med maskinen. Så forskjellige typer drikke ikke tar smak av hverandre, selv om du lager dem like etter hverandre. I tillegg skylles Tassimo-maskinen automatisk gjennom med damp etter hvert trykk.

Kan man lage en kraftigere eller mindre sterk kopp Tassimo-kaffe?

Selv om Tassimos-teknologi gjør at hver drikk blir laget presis som det var tiltenkt da produktet ble utviklet, er vi jo alle forskjellige og har forskjellig smak. Med en Tassimo-maskin kan du derfor godt manuelt justere maskinen til å lage den enkelte drikken kraftigere eller mindre sterk.

Hvis du ønsker en kraftigere kopp skal du trykke på start-/stoppknappen når drikken er fylt f.eks. 2/3 opp i koppen. Koppstørrelsen blir mindre og drikken mer konsentrert / kraftigere.

Hvis du ønsker en mildere smak, skal du holde start-/stoppknappen nede når LED-lampen lyser grønt, så fortsetter maskinen med å brygge. Slipp knappen når du har nådd ønsket styrke og koppstørrelse.

Hvilken kaffetype skal jeg velge til min Tassimo-maskin?

Det er mange valgmuligheter i Tassimos utvalg innen alt av kaffe-, te- og kakaokapsler. Noen varianter er også tilsatt sødme, så man f.eks. kan få en deilig rund karamell- eller vaniljesmak. Mange velger å starte med å prøve litt forskjellige varianter, så man kan smake seg frem. Det er også godt å ha et bredt utvalg når det kommer gjester, for alle har sin egen favoritt.

Ønsker du litt hjelp til å finne en ny favoritt, kan du alltid kontakte vår kundestøtte. De har stor kunnskap om alle våre kaffevarianter.

Hvis Tassimo-kaffen ikke blir varm nok

Hvis din Tassimo-kaffe eller te ikke blir så varm som den pleier, bør maskinen sannsynligvis avkalkes. Lenger nede i denne artikkelen finner du en gjennomgang av hvordan man avkalker en Tassimo-maskin.

Husk at det kan være en fordel å ikke bruke kalde kopper. Skyll eventuelt koppen din med varmt vann før bruk.

Hvordan kan man lage kalde drikker?

Tassimo-maskiner kan brygge varme drikker og drikker med samme temperatur som vannet. Det er strekkoden på kapselen som forteller maskinen hvor varmt drikken skal brygges, så hvis man for eksempel gjerne vil lage iskaffe med sin Tassimo-maskin, skal man først brygge en alminnelig kopp kaffe, og deretter vente til den blir kald (evt. med hjelp fra isterninger)

Les kundenes anmeldelse av Tassimo

Vi har solgt Tassimo-kapsler siden 2011, og mange av våre kunder har anmeldt produktene og gitt dem det antall stjerner de synes de fortjener. På siden av stjernene ved hvert produkt, kan du i parentesen se hvor mange som har anmeldt produktet.

Avkalking og vedlikehold

Gode råd første gang du bruker din Tassimo-maskin

Hvis det er første gang du bruker din Tassimo-maskin, må du bruke den Gule eller Oransje Service-T-Disken som fulgte med maskinen din. Denne kan også kjøpes dersom den har blitt vekk.

Følg de følgende trinnene for å komme i gang:

 • Plasser Service-T-Disken i bryggehodet.
 • Fyll vanntanken med friskt vann, og trykk på knappen.
 • Maskinen din vil nå starte en kort rengjøringsprosess. Din Tassimo er klar til bruk når den er ferdig.
 • Du kan nå lage en drikk med den kapselen du velger.
 • Sjekk at vanntanken er fylt opp.
 • Plasser kapselen din i bryggehodet med strekkoden nedad.
 • Lukk lokket, og sjekk at det er helt lukket.
 • Plasser en kopp eller et krus under maskinen, og trykk på knappen. Drikken din vil være klar på få sekunder!

Slik vedlikeholdes Tassimo-maskinen best

Vi anbefaler at man en gang i uken bruker Service-T-Disken til å vedlikeholde maskinen. Det tar kun få minutter hver gang.

 • Plasser Service-T-Disken i bryggehodet.
 • Fyll vanntanken med friskt vann, og trykk på knappen.
 • Maskinen din vil nå starte en kort rengjøringsprosess. Din Tassimo er klar til bruk når den er ferdig.
 • Du kan nå lage en drikk med den kapselen du velger.
 • I tillegg er det en god idé å tørke av strekkodeleseren med en oppvridd klut en gang i uken eller etter behov.
 • Maskinens avkalkingsknapp blinker rødt.
 • Det tar lenger tid å brygge kaffen.
 • Trykket i maskinen er redusert eller ujevnt
 • Drikken er ikke så varm som den pleier.
 • Maskinen begynner å dryppe ved utløpet.

Typiske tegn på at din Tassimo-maskin har behov for avkalking:

Hvor ofte skal jeg avkalke min Tassimo-maskin?

Vi anbefaler avkalking av din Tassimo-maskin hver 2. måned hvis du bruker den hver dag – eller etter 200 kopper – hva som måtte komme først. Det er stor forskjell på vannets hardhet, alt etter hvor man bor, og det er i hovedsak bedre å avkalke én gang for mye enn én gang for lite.

Ved å regelmessig avkalke Tassimo-maskinen din, oppnår du følgende fordeler:

 • Best mulig smaksopplevelse
 • Forlengelse av maskinens levetid
 • Riktig temperatur sikres
 • Riktig koppmengde sikres
 • Bedre gjennomløp av vann
 • Mindre støy
 • Forebygging av funksjonsfeil
 • Fyll vanntanken og tilføy 2 av Tassimos avkalkingstabletter
 • Sørg for at tablettene er helt dekket av vannet.
 • Ta frem Service-T-Disken.
 • Sett vanntanken i maskinen.
 • Åpne bryggehodet (hvor du normalt plasserer din T-disc-kaffekapsel).
 • Plasser Service-T-Disken med strekkoden ned. Lukk bryggehodet.
 • Plasser en beholder med plass til minst 500 ml der hvor du normalt plasserer koppen din.
 • Trykk og hold knappen nede i 5 sekunder. Avkalkingsprogrammet starter automatisk og varer ca. 30 minutter. Når maskinen er ferdig, vil den oransje lampen lyse.
 • Tøm beholderen for den brukte avkalkingsoppløsningen, og sett beholderen tilbake i maskinen.
 • Skyll og rens vanntanken for å fjerne all avkalkingsoppløsningen. Fyll vanntanken på nytt med friskt, kaldt vann opp til det maksimale nivået og sett den tilbake i maskinen.
 • Trykk på start-/stoppknappen for å starte rengjøringsprosessen.
 • Tøm beholderen, når rengjøringsprosessen er avsluttet, og sett den tilbake under maskinen. Gjenta rengjøringsprosessen (fyll tanken og start prosessen på nytt) 3–4 ganger for å sørge for at avkalkingsoppløsningen er skyllet helt ut av maskinen.
 • Åpne brygge-enheten, fjern Service-T-Disken, og legg den tilbake i oppbevaringsrommet på maskinen.
 • Fyll tanken med kaldt, friskt vann opp til det maksimale nivået, og sett den i din Tassimo-maskin på nytt.
 • Din Tassimo-maskin er nå avkalket og er klar til bruk på nytt.

Slik avkalker du din Tassimo-maskin

Kan jeg bruke alminnelig avkalkningsmiddel til min Tassimo-maskin?

Det fremgår i bruksveiledningen til Tassimo-maskinene, at man ikke må bruke alminnelig avkalkningsmiddel til avkalking av maskinen sin. Tassimo har utviklet et spesielt Tassimo-avkalkingssett som passer perfekt til maskinene.

Kan jeg bruke eddik til å avkalke min maskin?

Man bør ikke, og skal ikke, bruke eddik til avkalking av ens Tassimo-maskin. Årsaken til dette er at varmeelementer enkelt etses av eddik. Vi har også erfart at eddik ikke i god nok grad er effektivt mot kalk.

Hva skal jeg gjøre hvis min Tassimo-maskin ikke har vært i bruk på lang tid?

Hvis du ikke har brukt din Tassimo-maskin på lang tid, anbefaler vi at du kjører gjennom et avkalkingsprogram. Vi har tidligere på denne siden beskrevet hvordan du avkalker maskinen din.

OBS! Hvis maskinen din har stått veldig lenge, kan det være en fordel å la den stå med avkalkingsblandingen i vanntanken i 24 timer før avkalkingsprogrammet påbegynnes.

Hvis Tassimo-maskinen ikke virker

Hvor kan jeg finne en bruksanvisning til min Tassimo-maskin?

Du kan finne bruksanvisninger til alle Tassimos-maskiner på deres hjemmeside. Du må ha serienummeret på maskinen din klart. Serienummeret sitter i hovedsak bak ved vanntanken. Hvis du ikke kan finne serienummeret, finnes det på Bosch sin hjemmeside en veiledning til å finne serienummeret.

Hva betyr det når min Tassimo-maskin lyser/blinker rødt?

Hvis knappen med vannsymbolet lyser rødt, betyr det enten at vanntanken skal fylles opp, at det er for lite vann i vanntanken eller at vanntanken ikke sitter riktig.

Bemerk at på de eldre Tassimo-maskinene lyser alle knapper rødt når vanntanken er tom.

Tassimos varmelampe lyser hele tiden?

Når avkalkingsknappen lyser på din Tassimo-maskin, betyr det at maskinen har behov for å bli avkalket.

Bemerk at på de eldre Tassimo-maskinene finnes det ingen lampe som advarer om at maskinen har behov for avkalking. Vi anbefaler derfor at du avkalker din Tassimo-maskin hver 2. måned for å få det beste resultatet.

Hvis dette ikke hjelper, kan du finne hjelp i Tassimos bruksanvisninger

Hvorfor lyser alle knappene på min Tassimo-maskin

Når vanntanken er tom, lyser alle knappene på Tassimo-maskinen. Hvis det ikke hjelper å fylle opp vanntanken, henviser vi til Tassimos bruksanvisning.

Hvorfor kommer det ikke så mye kaffe i koppen?

Hvis det ikke kommer så mye kaffe i koppen som vanlig, trenger din Tassimo-maskin høyst sannsynligvis å bli avkalket.

Hvorfor renner drikken langsomt ut av min Tassimo-maskin?

Hvis drikken renner langsomt ut, trenger din Tassimo-maskin høyst sannsynligvis å bli avkalket.

Tassimo og miljøet

Finnes det økologisk kaffe til Tassimo?

Det finnes dessverre ikke økologiske varianter til Tassimo.

Kan Tassimo-kapsler resirkuleres?

Som Tassimo-bruker behøver du ikke ha dårlig samvittighet for om det er skadelig for miljøet å bruke kapsler, dine Tassimo-kapsler kan nemlig resirkuleres. Dette er en gratis tjeneste for deg hos TerraCycle®.

Kapslenes materialer vil med dette programmet bli separert og brukt på nytt 100 %. Gjenværende kaffe i kapslene blir til kompost. Plasten blir findelt og presset ut i granulater, i tynne plater eller smeltet om til "nytt" råmateriale som kan brukes til produkter slik som f.eks. parkbenker.

Alternativt er det viktig å huske at plast kan brukes på nytt, og det er derfor viktig at man ikke kaster kapsler i samme søppelpose som alt annet avfall. Kapsler skal i stedet i spesielle containere til plast på avfallsplassen. Mange miljøbevisste forbrukere har derfor en ekstra søppelpose kun til kapsler, som de kan ta med til avfallsplassen når posen er fylt opp.

Er Tassimo-maskinen miljøvennlig?

Først og fremst er det viktig at man kun kjøper en Tassimo-maskin når man har gjort det klart at behovet er der. Alt for mange kjøkkenmaskiner ender med å stå bakerst i kjøkkenskapet og samle støv etter noe tid. Start derfor med å lese om Tassimo i denne artikkelen, les våre kunders maskinanmeldelser. Du kan eventuelt kontakte vår kundestøtte – hvis du likevel skulle være i tvil.

Takket være Tassimos Intellibrew™-teknologi blir hver eneste drikk perfekt uten å bruke for mye energi og vann. Systemet leser strekkoden på kapselen din, og vet nøyaktig hvor mye vann det er bruk for, hvor lenge det tar å brygge drikken din, og hva den optimale temperaturen er. På denne måten bruker den kun en minimal mengde vann og energi.

En Tassimo-maskin er miljøvennlig i forhold til å minske søl, da du kun lager den koppen du skal drikke. Med en alminnelig kaffemaskin ender det ofte med at man lar kannen stå på varmen og holder den varm gjennom dagen.

Hvis du ønsker å resirkulere din Tassimo-maskin, så ta den med tilbake til butikken hvor du kjøpte den. Her vil du få nødvendig hjelp. Ønsker du mer informasjon, henviser vi til Tassimos egen hjemmeside

Ofte stilte spørsmål om Tassimo

Er melken i Tassimo-kapsler pasteurisert?

Ja, melken i Tassimo-kapsler har gjennomgått en patentert pasteuriseringsprosess, hvor melken oppvarmes og filtreres, deretter forsegles den lufttett i kapslene. På denne måten er melkens konsistens, smak og evne til å skumme bevart, men melken har samtidig en lang holdbarhet.

Hvor mange kalorier finnes det i en Tassimo-drikk?

Tassimos drikker med ren kaffe inneholder få kalorier. Hvis den drikkes uten sukker eller melk, er det i gjennomsnitt kun 1 kalori pr. kopp.

I de øvrige Tassimo-variantene finnes det stor forskjell på kaloriinnholdet, alt etter om det er sukker eller melk i. Kaloriinnholdet kan ses på Tassimos egen hjemmeside, hvor du kan lese ernæringsinnholdet i de enkelte produktene.

Er det sukker i Tassimo-drikker?

Ja, det er sukker i flere av Tassimos drikker. På Tassimos egen hjemmeside kan du lese ernæringsinnholdet i de enkelte produktene.