Sjokolade og godteri

15 varer

Koffein og glukose

Det har blitt vitenskaplig bevist at kombinasjonen med både koffein og glukose forbedrer konsentrasjonsevnen og arbeidsminnet ved å øke aktiviteten i hjernens deler som styrer det. Dette støttes av teorien om 2 substanser som styrker hverandres effekt. Effektene og resultatene ble kun observert når substansene ble konsumert sammen og ikke separat.

Mørk sjokolade er næringsrik

Mørk sjokolade kan være sunt for deg da den inneholder en høy prosentandel av ditt anbefalte daglige inntak for følgende, når man spiser en 100-grams plate med 70-85% kakao:

  • 11 gram fiber
  • 67% av anbefalt daglig inntak for jern
  • 58% av anbefalt daglig inntak for magnesium
  • 89% av anbefalt daglig inntak for kobber
  • 98% av anbefalt daglig inntak for mangan

Kalium, fosfor, zink og selen finnes også i mørk sjokolade

Du bør dog huske på at 100 gram er en veldig stor porsjon som kommer med 600 kalorier og en liten mengde med sukker. Vi foreslår at du deler "lykkeplaten" med en venn istedenfor å spise alt alene.

Fordeler med å småspise på mørk sjokolade

De fleste av oss elsker sjokolade, her er noen grunner til å fortsette med å spise favorittingene dine:

  • Mørk sjokolade er en rik kilde til antioksidanter
  • Mørk sjokolade kan hjelpe til med å senke blodtrykket og øke blodstrømmen.
  • Mørk sjokolade kan spille en viktig rolle med å motvirke eller forbedre noen risikofaktorer for hjertesykdom.
  • Forbedret hjernefunksjon kan være et resultat av å spise moderate mengder med mørk sjokolade.

3 i 1

Kanskje du har drukket rødvin og spist sjokolade samtidig, eller drukket kaffe og spist en sjokoladeblokk sammen med den. Du satta sannsynligvis veldig pris på hvordan smakene komlementerte hverandre. Vel. Vi har en eksperimentell drikk du kan lager for både deg og kjæresten din med alle disse 3 blandet sammen.:

  1. 60 ml av din beste cabernet blandet med 30 gram av din fineste mørke sjokolade (eller melkesjokolade om du foretrekker det søtere), smeltet sammen i vannbad på svak varme.
  2. Hell blandingen gjennom en varm sil og over i brandyglass.
  3. Tilsett 30 ml espressokaffe i hvert glass. Rør det hele sammen og Voila!