Kaffe og spesialiteter

76 varer
Sortering:
Sukkerfri karamellsirup fra Schwartau
(26)
kr 41,00
Street Joe's Vanilla Sugar free syrup
kr 36,00
Street Joe's Salted Caramel sugar free sirup
(1)
kr 36,00
Street Joe's Classic Caramel Coffee Syrup
kr 36,00
Fabbri Gourmet Caramello
(11)
kr 75,00
Kaffekapslen descaler for Espresso machines
(6)
kr 65,00
Street Joe's Salted Caramel Coffee Syrup
(1)
kr 36,00
Street Joe's Coffee Syrup Classic Caramel
(2)
kr 36,00
Sjokoladesirup - Fabbri
kr 175,00
Fabbri Gourmet Vaniglia
(4)
kr 75,00
Hasselnøttsirup - Fabbri
kr 175,00
Fabbri Caramel Zero
(4)
kr 75,00
Vanilla Syrup (sugar-free) - Fabbri
kr 155,00
Sukkerfri vaniljesirup fra Schwartau
(9)
kr 41,00
Vaniljesirup fra Schwartau
(6)
kr 41,00
Karamellsirup fra Schwartau
(22)
kr 41,00
Latte Art dekorasjonssett
(3)
kr 109,00
Pakke med 4 kaffekopper
(20)
kr 129,00
Kaffekapslen avkalkingstabletter til espressomaskiner
(2)
kr 85,00
Yana Brewing Pot
kr 469,00
Salted Caramel Syrup - Fabbri
kr 175,00
Street Joe's Sweet Vanilla Coffee Syrup
(1)
kr 36,00
Vanilla Syrup (sugar-free) - Fabbri
kr 155,00
Yana Brewing Pot
kr 469,00

Lys kontra mørk risting/brenning

Hva er forskjellen, utenom tiden kaffebønnene ristes/brennes? Ristingens/brenningens lengde kan tilføre smak, men det viktigste må være (som avhenger av hvorfor du drikker kaffe) at det kan øke eller senke koffeinnivået. Jo lysere ristingen/brenningen er, dess mer koffein inneholder kaffen.  Uavhengig av at ordet lys kanskje får deg til å tro svak, må du ikka la deg forvirre.  Syrenivåer vil også bli høyere i en lysere risting/brenning.

En bakside ved mørkristede kaffebønner er at de har dårligere holdbarhet siden mer oljer frigis.

Kald brygget kaffe

Iskaffe er slik en oppfriskende måte å fortsatt få din daglige koffeindose på uten å føle det som om du varmer deg opp fra innsiden.  Kald brygget kaffe er iskaffe laget ved å helle kaldt eller romstemperert vann over en større mengde malt kaffe enn du normalt ville bruke.  Dette skal så få godgjøre seg i minst 12 timer eller mer. Resultatet blir en smakfull, jevn kaffe uten noe bitterhet eller surhet som du normalt ville forvente.  Selv om du bruker dobbelt så mye malt kaffe som du ville i en kanne med fransk presse, er det en enkel kaffe å drikke med is og enten melk eller vann, og en av våre kaffesiruper for sødme og ekstra smak. 

Hva man kan gjøre med gamle kaffebønner

Dersom du kanskje har gamle kaffebønner som du ikke har lyst til å male opp men heller ikke har lyst til å bare kaste, her er noen, kanskje hendige, forslag:

  • Fyll et lite glass eller lysestake med kaffebønnene og plasser et telys på toppen for superflott dekor og kaffelukt.
  • Legg dine gamle kaffebønner i en liten stoffpose eller pung som en luftfrisker og luktfjerner.
  • De kan brukes på bunnen av terrarier slik at vannet kan dreneres og holde seg bakteriefritt.

Kaffe i nyhetsbildet

Kaffeindustrien er hele tiden en opptatt plass med mye aktivitet, så det er kanskje ikke så rart at det vil være gode, dårlige og interessante nyheter i sirkulasjon:

  • Kafferust, en soppsykdom, feide over Sentral-Amerika og berørte 70% av kaffeavlingene. Den berørte kaffeplanten var den mest populære Arabica. Det ble erklært landbrukskrise og bønder ble tilgodesett med midler for å utrydde den med plantevernmidler.
  • Vitenskapsfolk har oppdaget at å innta koffein har en positiv effekt på biers langtidshukommelse slik at blomstene de kommer over huskes bedre. Dette har blitt koblet til mennesker og den nevrologiske innvirkningen det også har på oss og vårt minne, så forskjellige som vi selvsagt også er. 

Lys kontra mørk risting/brenning

Hva er forskjellen, utenom tiden kaffebønnene ristes/brennes? Ristingens/brenningens lengde kan tilføre smak, men det viktigste må være (som avhenger av hvorfor du drikker kaffe) at det kan øke eller senke koffeinnivået. Jo lysere ristingen/brenningen er, dess mer koffein inneholder kaffen.  Uavhengig av at ordet lys kanskje får deg til å tro svak, må du ikka la deg forvirre.  Syrenivåer vil også bli høyere i en lysere risting/brenning.

En bakside ved mørkristede kaffebønner er at de har dårligere holdbarhet siden mer oljer frigis.

Kald brygget kaffe

Iskaffe er slik en oppfriskende måte å fortsatt få din daglige koffeindose på uten å føle det som om du varmer deg opp fra innsiden.  Kald brygget kaffe er iskaffe laget ved å helle kaldt eller romstemperert vann over en større mengde malt kaffe enn du normalt ville bruke.  Dette skal så få godgjøre seg i minst 12 timer eller mer. Resultatet blir en smakfull, jevn kaffe uten noe bitterhet eller surhet som du normalt ville forvente.  Selv om du bruker dobbelt så mye malt kaffe som du ville i en kanne med fransk presse, er det en enkel kaffe å drikke med is og enten melk eller vann, og en av våre kaffesiruper for sødme og ekstra smak.

Hva man kan gjøre med gamle kaffebønner

Dersom du kanskje har gamle kaffebønner som du ikke har lyst til å male opp men heller ikke har lyst til å bare kaste, her er noen, kanskje hendige, forslag:

  • Fyll et lite glass eller lysestake med kaffebønnene og plasser et telys på toppen for superflott dekor og kaffelukt.
  • Legg dine gamle kaffebønner i en liten stoffpose eller pung som en luftfrisker og luktfjerner.
  • De kan brukes på bunnen av terrarier slik at vannet kan dreneres og holde seg bakteriefritt.

Kaffe i nyhetsbildet

Kaffeindustrien er hele tiden en opptatt plass med mye aktivitet, så det er kanskje ikke så rart at det vil være gode, dårlige og interessante nyheter i sirkulasjon:

Kafferust, en soppsykdom, feide over Sentral-Amerika og berørte 70% av kaffeavlingene. Den berørte kaffeplanten var den mest populære Arabica. Det ble erklært landbrukskrise og bønder ble tilgodesett med midler for å utrydde den med plantevernmidler.

Vitenskapsfolk har oppdaget at å innta koffein har en positiv effekt på biers langtidshukommelse slik at blomstene de kommer over huskes bedre. Dette har blitt koblet til mennesker og den nevrologiske innvirkningen det også har på oss og vårt minne, så forskjellige som vi selvsagt også er.