Kakao og te til Caffitaly

2 varer

  1. Bestselgere
  2. Billigste først

Cioccolata Calda

Ved å reise til Italia i løpet av de kaldere vintermånedene gir deg luksusen ikke kun av kortere køer, men også av deres Cioccolata Calda som bare lages på den årstiden. Laget i en maskin som hele tiden rører slik at ikke noe kan brenne fast eller få klumper, er dette en varm sjokolade du kun kan smake i Italia. Den er supertykk, nesten som en dessert og kan serveres med pisket krem på toppen om du har lyst på det – men når du fortsatt er hjemme, hvorfor ikke bruke kapsler med varm kakao i din Caffitaly/Löfbergs kaffekapselmaskin.

Europeisk tilpasning

Årsaken til at vi koser oss med kapsler med varm kakao til våre Caffitaly/Löfbergs-kaffemaskiner som vi gjør i dag er på grunn av europeerenes tilpassing av det de oppdaget hos mayaindianerene. Det var en bitter mørk drikk som kun besto av kakaopasta, vann og chili. I løpet av slutten av det 17. århundre besøkte Hans Sloane, som var øverste leder for den kongelige legehøyskolen, Jamaica. Han forsøkte der sjokolade, og fant at det gjorde ham kvalm, med mindre han blandet det med melk – han tok så denne oppdagelsen med seg tilbake til England, og sjokolademelk var født.

Kakaopulver

Atter en gang spilte europeerene en stor rolle i hva vi i dag muligens ikke kan leve uten. Kakaopulver. En nederlender som het Coenraad Johannes van Houten oppfant den første kakaopulverproduserende maskinen i Nederland. Han forsto at dersom man skilte kakaosmøret fra kakaofrøene ville du sitte igjen med et mye renere pulver. Med bakgrunn i denne oppdagelsen så sjokoladeplater dagens lys, men det viktigste må vel være navnet sjokolade som dreide seg om hard sjokolade i stedet for varm sjokolade.  

Rundt om i verden

Varm kakao tilberedes forskjellig rundt om i verden og hver kultur har tilpasset den til sine. Her er noen eksempler på hvordan andre land nyter en varm kopp kakao:

  • Ungarere kaller deres varme kakao Forró Csokoládé og krydrer den med paprika, hvit pepper og nellik.
  • Chocolate Santafereño er hva colombianerene kaller deres varme kakao og du blir overrasket over å lese at de rører inn en bit med ost for en mer autentisk smak.
  • På Filippinene tilberedes deres varme kakao med en sjokoladeblokk og dette blir så skummet opp – dette kalles for Tsokolate.

Du kan selvsagt gjøre det samme ved bruk av en kapsel for varm kakao for din Caffitaly/Löfbergs kaffekapselmaskin. Du kan være oppfinnsom og lage dine egne tradisjoner og tilsetninger eller toppstrø. Prøv forskjellige krydder eller appelsin- og sitronskall. Mulighetene er endeløse. Og vil ikke bare heve smaken på din varme kakao noen trinn, men du kan til og med gjøre din varme kakao sunnere.