• ★★★★★ 500.000 kunder siden 2011
  • Fri frakt på ordre over 999,-
  • Vi sender hver ukedag kl. 13:00

Kakao kapsler til Dolce Gusto®

6 varer

  • Levering innen 1-4 virkedager
  • Fraktkostnad: 79 kr. på bestillinger over 100 kr.
  • Gratis frakt på bestillinger over 999 kr.
Varm sjokolade kan består av sjokoladeskav, smeltet sjokolade, kakaopulver, varm melk eller vann og veldig ofte sukker også. Siden aztekerne oppfant varm sjokolade for rundt 2000 år siden har det blitt gjort mange endringer og kommet ganske så mange varianter. Vi hos KaffeKapslen har kun kapselen med varm sjokolade som du kan bruke i din Dolce Gusto kaffekapselmaskin, den er meget enkel å lage, og har en rik og fyldig sjokoladesmak.

Hvor i verden kommer varm sjokolade fra?

Rundt 2000 år siden oppfant aztekerne varm sjokolade, som var en viktig del av deres kultur, og fra Mexico ble det tatt med til den vestlige verden, som over tid kom med sine egne endringer. Helt frem til det 19. århundre ble varm sjokolade brukt til medisinske formål, behandling av lidelser/sykdommer slik som lever- og magesykdommer.  I dag drikkes varm sjokolade utelukkende for fornøyelse, selv om flere fortsatt hevder den har positive egenskaper når det kommer til depresjon eller tristhet.

En vri på hurtig varm sjokolade

Varm sjokolade er for mange perfekt akkurat slik den er, eller akkurat slik de liker den.  Men hva med å bringe din varme sjokolade til det neste nivået og utfordre smaksløkene dine.

Her er kun noen av de mange måtene du kan gi din Dolce Gusto-kapsel for varm sjokolade en vri:

  • Tilsett en spiseskje med karamell eller peanøttsmør, og rør godt
  • Kanel, muskat eller vaniljeekstrakt kan gjøre din varme sjokolade til en veldig smakfull drikke.
  • Dersom du liker den varm eller det er sesong for influensa eller forkjølelse, prøv en skive med frisk habanero eller kajennepepper for å få den til å sparke og inneholde vitamin C.
  • Ved juletider kan du slippe oppi et peppermyntedrops eller to i din varme sjokolade. 

Varm sjokolade er godt for deg

Man skulle ikke normalt tro at noe som smaker så godt, også kan ha positiv virkning på din helse og velvære, men det er faktisk sant.

Når det kommer til å bekjempe stress, angst og depresjon så vil en varm sjokolade full av serotonin fungere som en antidepressiva som igjen utløser produksjonen av endorfiner – som gjør at folk føler nytelse og glede.

En Cornell-studie fant at en kopp varm sjokolade inneholdt to ganger så mange kreftbekjempende antioksidanter som et glass vin eller en kopp grønn te. De foreslår også at man bruker Dolce Gusto-kapselen for varm sjokolade om morgenen, og venter med vin og te til senere.

Den beste tiden for å drikke varm sjokolade

Det er rapporter som foreslår å bruke din kapsel for varm sjokolade for Dolce Gusto både om morgenen etter at man har våknet og rett før sengetid. Begrunnelsen for å starte din dag av med en kopp varm sjokolade er fordi det så fremmer frigjøringen hormoner som gjør at du føler deg bra. Det vil således gi deg en god start på dagen din.  Fordi det gir deg et naturlig løft og inneholder koffein, vil du kanskje ønske å være litt forsiktig dersom du planlegger å gå tidlig i seng.  Husk,

For mye fenyletylamin (som er det som gir deg det naturlige løftet) kan forårsake hodepine dersom du overdriver.