• ★★★★★ 500.000 kunder siden 2011
  • Fri frakt på ordre over 999,-
  • Vi sender hver ukedag kl. 13:00

Ristretto kapsler til Dolce Gusto®

1 varer

  • Levering innen 1-4 virkedager
  • Fraktkostnad: 79 kr. på bestillinger over 100 kr.
  • Gratis frakt på bestillinger over 999 kr.
Ristretto kan best beskrives som kort og søt, kortere enn en espresso, og søtere fordi vannmengden gjennom kaffekapselen din begrenses. Dog, bare rolig, Dolce Gusto tar seg av det og sørger for at du får en perfekt ristretto. Den har kanskje litt mindre koffein enn en espresso, men fortsatt nok til at du virkelig våkner. Vi spør bare, går du for ristretto eller espresso?

Hva er en ristretto?

En ristretto er kun ¾ størrelse av en espresso, med en kortere traktetid, som gir en tykkere, søtere, kortere mer konsentrert versjon av en espresso.

Når du kjøper en kaffekapsel med ristretto for Dolce Gusto finnes det ingen forvirring i det hele tatt. Kaffemaskinen Dolce Gusto og kaffekapselen din vet nøyaktig hvordan den perfekte ristrettoen lages på noen få sekunder.

Hvor sterk er en ristretto egentlig

En skulle kunne forestille seg at mindre vann og kortere traktetid betyr at du får mer koffein. Ikke nødvendigvis. Dess lenger vannet renner gjennom kaffekapselen, jo mer koffein trekkes ut. Så selv om din ristretto har en sirupsaktig, modig og kraftig smak, inneholder den ikke mer koffein enn en espresso.

Hvordan man best drikker sin ristretto

Den beste måten å drikke kaffe på er alltid din måte. Måten du liker best og kaffekapselen du liker mest. Med tanke på at ristrettoen er kortere enn en espresso og ganske hurtig mister varmen, foreslår vi å varme opp kaffekoppen din før du lager din ristretto. Italienerene bruker den normalt som en hurtig "hent-meg" med tanke på tiden den tar å lage, og at størrelsen kun er 1 eller 2 super. Om du planlegger å møtes med en venn, foreslår vi en større kaffekopp du kan bruke litt tid på. Men igjen, som vi sagt, den beste måten vil alltid være din måte når du bruker en kaffekapsel for Dolce Gusto. 

Hvem kan man stole på til å lage en ristretto?

Det ser ut til å være, over hele verden, ganske stor forvirring mellom baristaer eller folk som jobber i kaffebutikker på forskjellen mellom en ristretto og en espresso. De blandes ofte sammen. Man skulle tro at man bare kunne finne svaret i Italia, men nei, vi kjenner vår kaffe her på KaffeKapslen. Med mindre du er i en kaffebutikk med en barista som tydelig kjenner teknikken for å lage en ristretto, stol bare på din Dolce Gusto-kaffemaskin og kaffekapsel til det. 

Neste nivå ristrettoopplevelse

Så du har forsøkt, og likte din ristretto, da flytter vi oss over til det neste nivået i din kaffekapselopplevelse. Du kan prøve å lage en macchiato, cappuccino eller kaffe latte ved å bruke din ristretto-kaffekapsel for Dolce Gusto. Ristretto-kaffekapsler passer godt sammen med drikker med melk på grunn av den rike smaken.