• ★★★★★ 500.000 kunder siden 2011
  • Fri frakt på ordre over 999,-
  • Vi sender hver ukedag kl. 13:00

Te kapsler til Dolce Gusto®

5 varer

  • Levering innen 1-4 virkedager
  • Fraktkostnad: 79 kr. på bestillinger over 100 kr.
  • Gratis frakt på bestillinger over 999 kr.
Te tjente opprinnelig en medisinsk hensikt helt tilbake til det 3. århundre (etter vår kristne tidsregning) i Kina. I dag bruker mange tekapsler til både medisinske formål og ren nytelse. Vi tror på balanse, så hvorfor ikke balansere dine drikkevaner og prøve vårt utvalg med tekapsler for din Dolce Gusto kaffekapselmaskin – eller ganske enkelt ha et alternativ til kaffe når gjester kommer på besøk.

Når- og hvilken te burde du drikke?

Det foreslås av en teekspert at man drikker sort te om morgenen da det hjelper til med å øke blodsirkulasjonen og sørge for at hjernen har nok oksygen. Det smaker også godt med melk og/eller sukker.

Om ettermiddagen er kapsler med grønn te fordelsaktig fordi kroppen vår på den tiden av dagen kan beskrives som om den har for mye levervarme fra enten det vi spiser, eller stressmengden vi har vært gjennom.

Om aftenen er det best å drikke mørke eller røde tetyper slik som den kinesiske "pu-erh"-teen eller den sørafrikanske "rød busk"-teen. Dette begrunnes med det faktum at om natten er immunforsvaret i kroppen din mest aktivt og disse tetypene hjelper til med å fornye og gjenopprette det.  

Hvilke tetyper passer med hvilke årstider?

Gjennom våren og sommeren er det grønn te som gjelder. Den hjelper til mot tretthet, men er også fin som en tørstedrikk når man svetter mer.

Om høsten blir det kjøligere, og Oolong-te  foreslås fordi den er kun delvis gjæret, noe som plasserer den mellom grønne og sorte tekapsler. Det betyr at den er mild og oppfriskende ikke bare for sjelen, men også for tankene.

Om vinteren er det sorte eller mørke tekapsler som virkelig gjelder fordi de finner en måte å varme deg på. "Pu-erh"-te er spesielt fordelsaktig å drikke på slutten av dagen da den bryter ned fett og hjelper til med å kontrollere kroppsfett som vanligvis øker om vinteren. 

Tedrikking om morgenen

Når man drikker sort te om morgenen, er det best for å gjøre det etter frokost fordi den ikke hjelper til med absorpsjon av vitamin B. Så 30 minutter etter frokost, noe som gir deg en mulighet til å fordøye måltidet ditt, er best.

Er te godt for barn?

Det mange er bekymret for er koffeinet i tekapsler og det faktum at tekapsler inneholder polyfenoler som binder seg med jern og gjør det vanskeligere å ta opp. Det er også studier som tilsier at te reduserer muligheten til å oppta kalsium.

Det er positive ting for barn som drikker te, som det faktum at te inneholder fluor og derfor har en positiv virkning på deres tenner.  Studier har vist at opptil 2 kopper med te om dagen hadde ingen skadelig effekt og at den lille mengden med koffein i teen hjalp på konsentrasjonen i skole og ytelsen i idrett.

En annen fordel med tekapsler for Dolce Gusto er at det er en kilde til flavonoider, planteforbindelser, som blant annet fungerer positivt for hjertet.

Så ved et moderat konsum uten sukker og med melk for å øke kalsiuminntaket, kan te for barn være