• ★★★★★ 500.000 kunder siden 2011
  • Fri frakt på ordre over 999,-
  • Vi sender hver ukedag kl. 13:00

Hele kaffebønner fra Illy

7 varer

  • Levering innen 1-4 virkedager
  • Fraktkostnad: 79 kr. på bestillinger over 100 kr.
  • Gratis frakt på bestillinger over 999 kr.

Illy-kaffe tar vare på sin høye standard og kvalitet ved å sørge for at smaken de er kjent for blir tatt vare på etter hver innhøsting. Deres kaffebønner er perfekt blandet før risting/brenning og kjøling, og godt bevart gjennom trykksatt pakking. Du kan være trygg på at hver kopp Illy du drikker vil smake likt, og vil reflektere den samme kvaliteten du er vant til.

Illybønnens reise

Frem til du åpner boksen din med ristede kaffebønner er det en prosess på 4 trinn som aldri endrer seg og i siste ende holder kaffen på samme nivå og sørger for at din kaffeopplevelse med Illy aldri endrer seg.

Transport av de grønne kaffebønnene til Trieste i Italia starter i 60-kilos jutesekker som er pakket med nok plass slik at luft kan sirkulere og eliminere risikoen for at mugg skal starte å vokse under transporteringen.

Når de grønne kaffebønnene trygt har ankommet Italia, får hver sekk et nummer og er klar til å gå gjennom utvelgelsesfasen. Dette inkluderer å skille ut fremmedlegmer og/eller magnetiske fragmenter. Etterfølgende vil en avansert bildeenhet fjerne bønner som kan være gjæret, umodne eller bare ikke er av en godkjent kvalitet.

Blanding er sett som en kunst, spesielt med tanke på at hver bønne har forskjellig aroma og forskjellig balanse når det kommer til bitterhet og sødme. Så å bringe dem alle harmonisk sammen er definitivt en kunst.

Risting/brenning består av forskjellig faser, de første 15 minuttene er et kritisk trinn hvor opptil 800 substanser frigjøres ved å bruke varme. Et andre og tredje trinn fortsetter ristingen/brenningen av Illy-kaffebønnen og fargen blir mørkere. Tidspunktet for når ristingen/brenningen må avsluttes er kritisk siden for sterk risting/brenning vil ødelegge hele partiet.  

Trykksatt pakking

Man har funnet ut at bare etter 8 timer med lufteksponering, kan ristede kaffebønner tape opptil 40% av aromaen deres. Dette er en problemstilling vakumpakking og myke poser ikke kan avhjelpe. For å overkomme denne utfordringen bruker Illy resirkulerte bokser og trykksatt pakking sammen med inaktiv nitrogengass som fylles på med litt overtrykk.

Denne trykksatte pakkingen av kaffebønnene fra Illy vil sørge for at produktet holder seg friskt og godt i opptil et år. Dette, akkurat som rødvin som modnes, vil bety at smaken på din Illy-kaffe vil bli rundere etterhvert som fremtredende oljer sakte vil blande seg med hverandre i den tilstanden. Når du åpner boksen vil du høre den familiære “pshhh”-lyden fra nitrogenet som slippes ut og da bør du komme i gang med drikkingen.

Fakta om Illy

Illy er ikke et hvilket som helst kaffeselskap, de har en lang histore og en stor innvirkning på mange liv og gårdsbruk. Her er noen interessante fakta om dem mens du drikker en kopp Nybrygget Illy-kaffe fra din Illy kaffekapselmaskin:

  • Illy har hatt deres eget “kaffeuniversitet” i mer enn 20 år hvor de kostnadsfritt tilbyr praktisk opplæring til kaffedyrkere. De tilbyr også bedre betaling enn markedsprisene til kaffedyrkere som holder deres kvalitetsstandarder ved like.
  • Illy er virkelig et verdensomspennede kaffemerke med tilgjengelighet i 140 land.
  • Illy ble startet opp i 1933 i Trieste, Italia av Francesco Illy. I dag er Illy fortsatt representert med et tredjegenerasjons lederskap.
  • Illy kan skryte av å stå bak 4 av de 8 viktigste nyskapningene fra verdens kaffeindustri.