• ★★★★★ 300.000 kunder siden 2011
  • Fri frakt på ordre over 999,-
  • Vi sender hver ukedag kl. 13:00

Malt kaffe fra Illy

6 varer

  • Levering innen 1-4 virkedager
  • Fraktkostnad: 99 kr. på bestillinger over 100 kr.
  • Gratis frakt på bestillinger over 999 kr.

Enten du bruker en Aeropress, Fransk presse, en standard kaffetrakter med filter eller noe forseggjort og dyrt, vil bruken av malt kaffe bety at du kan bruke det i nesten en hvilken som helst maskin og bruke flere forskjellige traktemetoder. Du er ikke bundet til en bestemt maskin ved å bruke Malt kaffe fra Illy. Malt kaffe er kanskje gammeldags men det er bestemt en klassiker mange kaffedrikkere vil fortsette å bruke. 

Hvem er en "liquorer"?

En "liquorer" for kaffe kan sammenlignes med hva en "oenologist" er for vin. Denne personen har ansvaret for å vedlikeholde Illy-blandingens perfekte balanse og uniformitet uavhengig av forskjeller fra en innhøsting til en annen. En "liquorer" har et stort ansvar når det kommer til å vurdere en innhøsting sesong etter sesong. Så neste gang du lager en kopp kaffe og bruker malt kaffe fra Illy, kan du forestille deg alt arbeidet som faktisk ligger bak.

De viktigste faktorene i dette spillet er: Presisjon, repetisjon og vurdering.

En espressoopplevelse

Med en Illy-espressomaskin kan du kose deg med kaffe i baristastil, akkurat som du forventer den i kaffebaren på hjørnet, med den beste illyblandingen med malt kaffe du kan få. Dette er hva du nå kan oppleve hjemme:

  • Det du vil se er en nydelig hasselnøttnyansert crema med mørkere brune striper.
  • Den andre sansen vekkes av en god-morgen-aroma, ristet brød, honning, karamell og sjokolade.
  • Den første supen får deg til å oppleve en fyldig kaffe som er søt og fløyelsaktig med kun et forbigående snev av bitterhet.

Hold kvaliteten høy

Illy starter prosessen med å ta vare på kvaliteten med trykksatt pakking. Når du mottar den malte kaffen din foreslår Illy at du putter den i kjøleskapet etter åpning, og bruker den i løpet av en uke. 

Espresso – en kunst fra Illy

En espresso kan nytes alene, men også danne grunnlaget for mange andre kaffevarianter. Så enten du kan kose deg med en espresso eller ikke er ikke viktig. Det som betyr noe er kvaliteten og blandingen i den malte kaffen din, kaffemaskinen din og noen andre tips fra Illy som har 8 tiårs erfaring med å lage espresso:

  • Vannet ditt må holde en temperatur på mellom 88-93 grader Celsius.
  • Trykket på vannet, som passerer gjennom, bør være minimum 9 bar.
  • Den perfekte kaffemengden er 7 gram.
  • Resultatet bør være 30 ml med espresso-perfeksjon, takket være Illy.

Kaffe brygget med malt kaffe fra Illy

Å brygge kaffe er fortsatt en veldig populær metode brukt for å lage kaffe, uavhengig av alle de nye teknologiene og kaffemaskinene man kan velge mellom. Brygget kaffe kommer fra Tyskland, og vi kan takke dem ikke bare for metoden, men papirfiltrene også. Her er eksperttips på hvordan man lager den beste bryggede kaffen:

  • Å velge den riktige malingsgraden på kaffen er det første og viktigste steget. Mellomgrov foretrekkes vanligvis, siden for grov vil resultere i svak kaffe og for fin vil resultere i for bitter kaffe.
  • Varm opp kjelen din med kokt vann, og dersom du ønsker å ta det et steg videre vil du bruke kaffemuggen din også. Spesielt om vinteren.
  • Illy anbefaler å bruke 7-8 gram malt kaffe per 100-150ml vann. Selvsagt kan du justere etter smak eller maskinprodusentens anbefalinger.

Med en gang kaffen er brygget, sørg for å helle den over i en termokanne om kanna den var brygget i ikke allerede var det. Om kanna får stå på varmeelementet vil det gjøre at din nybryggede kaffe smaker brent, bittert og surt.