• ★★★★★ 500.000 kunder siden 2011
  • Fri frakt på ordre over 999,-
  • Vi sender hver ukedag kl. 13:00

Kapsler til kaffe med melk til Nespresso®

9 varer

  • Levering innen 1-4 virkedager
  • Fraktkostnad: 79 kr. på bestillinger over 100 kr.
  • Gratis frakt på bestillinger over 999 kr.

Lekkert melkeskum kan gi kaffen din en ekstra kremaktig og søt spiss. Ved å bruke enten melkekapsler til Nespresso® eller oppskummet melk i kaffen din, kan du lage spennende drikker som Latte Macchiato, Cortado, Cappuccino og mye annet på din kaffekapselmaskin.

Kaffe med melk til Nespresso®

Elsker du også kaffens allsidighet og mange variasjonsmuligheter?

Det finnes et utall av forskjellige kaffedrikker, og mange land har deres helt egen variant: I Frankrike har de Café Au Lait, Spania har Cortado og Italia Cappuccino.

Mange av disse kaffevariantene inneholder melk, derfor tilbyr vi hos KaffeKapslen både melkekapsler og en rekke kaffekapsler, som er egnet til drikker med melk til din

Nespresso®-maskin.

Kos deg med de klassiske kaffedrikkene, eller lag selv din egen personlige favoritt – mulighetene er mange. Hverdagens kaffe kan derved heves opp til et nytt nivå, og bli til en unik opplevelse til glede for deg og dine gjester.

Vi anbefaler at du lar maskinen brygge en kopp vann uten kapsel i etter bruk av kapsler som inneholder melk, slik at dette ikke skal feste seg i maskinen.

Varianter av kaffe med melk:

Det er mulig å lage en lekker kopp Caffe Latte, Cappuccino eller Latte Macchiato på din Nespresso®-maskin. Mange foretrekker melk i kaffen, fordi det gir den en rundere og mer behaglig smak. Det er mange forskjellige varianter av kaffe med melk, og det kan være vanskelig å kjenne forskjell. Noen av kaffedrikkene er med Espresso, og andre med en større kopp kaffe. I tillegg er det noen forskjell på melkmengden, og om den er dampet. I tillegg er det også forskjell på om kaffen kommer i før eller etter melken, og om det er melkeskum på toppen.

Caffé Latte, Café con leche og Café Au Lait fra Nespresso®-kapsler

Finnes det egentlig forskjell, og hva er i så fall forskjellen? Svaret er både og. Disse variantene betyr nemlig bare ”kaffe med melk” på 3 forskjellige språk, men det er en smule forskjell på variantene. Caffé Latte er den italienske utgaven, og den er laget på en espressomengde og dampet melk, samt en smule skum på toppen.

Blandingsforholdet er i hovedsak 1:3. Café Au Lait er den franske utgaven, og er filterkaffe blandet med dampet melk. I hovedsak er blandingsforholdet her 1:1. Café con leche er den spanske utgaven og er ganske så sammenlignbar med Café Au Lait. 

Disse måtene å lage kaffe med melk kan variere, alt etter hvor i verden du får den servert, og du kan selvfølgelig alltid lage kaffen din med melk, akkurat som du liker den. 

Den enkle løsningen, i steden for å dampe melk, benytter man en melkekapsel. Med denne skal du ikke sørge for å ha frisk melk i kjøleskapet, du bare setter en melkekapsel i din Nespresso®-maskin, og så har du dampet melk til kaffen din.

Latte Macchiato på en Nespresso®-maskin

En Latte Macchiato er den klassiske og flotte kaffedrikken, som kjennetegnes ved dens 3 ”lag”. Først tilsettes en god del dampet melk og deretter tilsettes en espressomengde. Husk å helle espressomengden forsiktig i, da inndelingen kan være vanskelig. Med denne metoden skiller lagene seg, espressoen legger seg på melken, og skummet kommer øverst. Dette er en meget mild kaffedrikk, som de fleste koser seg med. Man kan piffe opp ens Latte Macchiato ved å tilsette litt karamellsirup på toppen, eller blande den i espressomengden. På den måten får du en nydelig kopp Latte Macchiato med karamell.

Bruk Nespresso®-kapsler til å lage en Cappuccino

Cappuccinoen stammer, ikke overraskende, fra Italia akkurat som mange av de andre lekre kaffedrikkene. En Cappuccino består av 1/3 Espresso, 1/3 dampet melk og 1/3 melkeskum. Den minner således mye om en Caffe Latte, men en Cappuccino kommer i en mindre kopp, det er mindre melk og mer melkeskum i denne i forhold til en Caffe Latte. Tilsett en smule rørsukker i Cappuccinoen din, og få en søt og kremaktig kopp kaffe. Mange liker godt å drysse en smule kakaopulver eller kanel over deres ferdigbryggede Cappuccino. På den måten får du litt av caféopplevelsen med hjem i kjøkkenet.

Bruk en kaffe med høy intensitet/styrke

Når du skal lage en kaffe med melk, uansett variant, er det alltid viktig å bruke en god, sterk kaffe. Hvis du bruker en sterk kaffe, kommer melken ikke til å dominere den deilige kaffesmaken. Velg en Ristretto- eller Espressokapsel med en sterk aroma og intensitet, for at smaken fra kaffen ikke skal forsvinne i melken. Hvis du foretrekker en mildere kaffe, skal du bare tilsette mer melk.

Lattekunst

Eksperimenter selv med ”lattekunst” der hjemme! På mange caféer får du servert din Caffe Latte eller Cappuccino med et pent mønster i skummet. Dette kalles lattekunst. For å lage lattekunst, skal du naturligvis ha et godt melkeskum å ”tegne” i. Du kan lage melkeskum der hjemme, ved å benytte en melkeskummer eller en visp, og du kan bruke de fleste typer melk, som dog kan gi forskjellige resultat.

Hvis du ikke ønsker å skumme din egen melk, kan du alltid bruke Nespresso® kompatible melkekapsler. Disse kan dog være en smule vanskeligere å lage flott lattekunst i, sammenlignet med ordentlig oppskummet melk. Du kan eventuelt drysse litt kakao eller kanel på kaffen din.