• ★★★★★ 500.000 kunder siden 2011
  • Fri frakt på ordre over 999,-
  • Vi sender hver ukedag kl. 13:00

Koffeinfri kapsler til Nespresso®

3 varer

  • Levering innen 1-4 virkedager
  • Fraktkostnad: 79 kr. på bestillinger over 100 kr.
  • Gratis frakt på bestillinger over 999 kr.
Dekaffeinerte kaffekapsler for Nespresso® kan være veldig kjekt, også for de som elsker og ofte trenger kaffe med koffein. Enten du er gravid eller det er sent om natten, finnes det alltid et tidspunkt i livet ditt hvor det kan være en god ide å hoppe over koffeinet. For mange dreier ikke kaffe seg bare om koffeinet, men i siste ende om smaken. Og vi hos KaffeKapslen viser oss stolte frem med å lagerføre kvalitetskaffe, dekaffeinert eller ikke.

Hvorfor beholde kaffen og ikke koffeinet?

Akkurat som det er helsefordeler med å drikke kaffe for noen, så er det fordeler når man velger dekaffeinerte kaffekapsler for Nespresso® for andre. Her er noen:

Forskning avslørte at menn som drakk fire eller flere kopper med dekaffeinert kaffe om dagen senket deres risiko for å utvikle urinsyregikt. Dette var sammenlignet med menn som ikke drakk kaffe i det hele tatt.

Forskning har videre avslørt at kaffedrikkere som drakk dekaffeinert kaffe hadde mindre risiko for å utvikle diabetes 2 enn de som ikke drakk kaffe i det hele tatt.

Det ble også gjort en annen oppdagelse relatert til kardiovaskulær sykdom og de som drakk dekaffeinert kaffe. Det ble funnet å gi et lite fall i dødligheten.

Er dekaffeinert kaffe koffeinfri?

Nei. Dekaffeinerte kaffekapsler for Nespresso® er testet for å sørge for at minst 97% av koffeinet har blitt fjernet.

Dette gjøres ved å bruke væskekromatografi med høy ytelse som viste seg å være være ganske kostbart. Nå brukes andre mer kostnadseffektive metoder slik som nær-infrarød spektroskopi, som også er hurtigere og enklere å bruke. Med mengden koffein i dekaffeinert kaffe vil du måtte drikke mellom 30 og 35 kopper fra dekaffeinerte kaffekapsler for Nespresso® for å få den samme mengden med koffein du ville fått i 1 kopp kaffe med koffein. 

Decaffito

Brasil har varemerkebeskyttet dette begrepet Decaffito som blir navnet på de dekaffeinerte kaffebønnene de har arbeidet med å dyrke. Dette kom etter oppdagelsen av den naturlig koffeinfrie kaffebønnen Charrieriana som ble funnet i 2004. De vil enten avle frem denne egenskapen i andre kaffeplanter ved å krysse dem, eller bli kvitt genet i normale kaffeplanter. Uansett er det definitivt en mulighet for at vi vil lagerføre kaffekapsler for Nespresso® som fra "naturens side" er koffeinfrie.

Dekaffeineringsprosessen

Det er mange forskjellige metoder man kan bruke for å fjerne koffein fra kaffebønner, her er noen fakta som alle metodene for å fjerne koffein har til felles:

Koffeinet fjernes fra kaffebønnen når den er grønn og uristet.

Koffein er et vannløslig stoff; derfor brukes alltid vann i alle prosesser. Men fordi vann ikke er selektivt som løsemiddel, kan det ikke brukes alene. Ellers vil det også fjerne andre løselige stoffer som sukker og proteiner. Derfor må dekaffeineringsmidler brukes slik at man ikke mister smak og for å øke hastigheten på prosessen.