• ★★★★★ 500.000 kunder siden 2011
  • Fri frakt på ordre over 999,-
  • Vi sender hver ukedag kl. 13:00

Ristretto til Nespresso®

6 varer

  • Levering innen 1-4 virkedager
  • Fraktkostnad: 79 kr. på bestillinger over 100 kr.
  • Gratis frakt på bestillinger over 999 kr.
Ristretto er motsatt av lungo, den lille koppen. Den er søtere og rikere i smak fordi den er kun den første delen av en espressokopp i full størrelse. Så dersom du finner at du ikke helt får et kraftig nok spark fra en espresso, og ønsker å kose deg med en mer konsentrert versjon av din morgenkaffe, så prøv våre ristrettokapsler for Nespresso®

Ristretto kontra Espresso

Ristretto i italiensk betyr begrenset, men det gjelder absolutt ikke når det kommer til smak eller intensitet. Det viser til baristaen eller din Nespresso®-kaffekapselmaskin hvor vannmengden som renner gjennom kaffekapselen begrenses.

Hvordan kommer en ristretto-kaffekapsel for Nespresso® ut når man sammenligner med en espresso i forhold til størrelse og smak. I forhold til størrelse er den mindre enn en espresso, med utgangspunkt i vannbegrensningen, men mer intens, tykkere, søtere og mindre bitter enn en espresso. Bitterheten forsvinner fordi traktetiden er redusert.

Mer eller mindre koffein?

Det store spørsmålet mange harde kaffedrikkere sitter med er hvilken kaffe som har mest koffein i seg, ristretto eller espresso? Dess lenger vannet renner gjennom kaffen, jo mer koffein trekkes ut. Så med tanke på den kortere ekstraksjonstiden for en ristretto, vil det si at det er mindre koffein der enn i en espresso. Det kan selvsagt også avhenge av bønnestyrken i kaffekapselen brukt for Nespresso®, men generelt sett bør den inneholde mindre koffein.  

Hva vil italienerene gjøre?

Normalt serveres ristrettoen som en hurtig hent-meg etter lunsj eller middag i en forvarmet espressokopp. De tar sikte på 15 sekunder traktetid, selv om dette ikke er noe du trenger å bekymre deg om ved bruk av ristretto-kaffekapsler for din Nespresso®-kaffekapselmaskin. Italienere vil normalt drikke en kaffe som denne stående i en heller folksom kafé. Mens du ganske enkelt kan lage denne hjemme når som helst, så fremt du har ristretto-kaffekapsler for Nespresso®.

Ristrettotirade

Man kan diskutere heftig rundt den riktige metoden for hvordan man lager en ristretto og forskjellen mellom en ristretto og en espresso. Mange blander sammen her.

Det diskuteres også rundt nøyaktig hva som bør begrenses. Vannmengden, den malte kaffemengden, eller hvor fint kaffen skal males.

Disse debattene eksisterer fordi det ikke egentlig er en standardisert teknikk eller en internasjonal forståelse av hva en ristretto er. Når det kommer til kaffekapslene for Nespresso® som vi selge her på KaffeKapslen, kommer kvalitet og valuta for pengene først og fremst. Ved bruk av din Nespresso®-kaffe maskin med kaffekapsler fra oss, kan du trygt forvente en ristretto i dens reneste form.

Det neste steget

Så du har forsøkt en ristretto og liker den mye bedre enn en espresso, hva nå? Betyr det at det blir alt du drikker fra nå av? Ikke nødvendigvis. Vi foreslår at du forsøker å bytte ut espressoen din med americano, kaffe latte eller cappuccino også. eksperimenter og finn favoritten din. Fordi: Dersom du elsker en ristretto i seg selv, vil du mest sannsynlig elske den i andre kaffevarianter også.