Nespresso® Professional

13 varer

Filter
Type
  1. kaffe (13)
Koppstørrelse
  1. Ristretto (3)
  2. Espresso (6)
  3. Lungo (4)
Styrke
  1. Meget mild (1)
  2. Mild (3)
  3. Medium (5)
  4. Kräftig (2)
  5. Meget kraftig (2)
Eiendom
  1. Aluminium (13)
  2. Koffeinfri (2)
  3. Rainforest alliance (13)
Merker
  1. Nespresso® (13)

Hva er Nespresso Pro?

Nespresso Pro er et system spesielt utviklet til firmakunder. Maskinene er bygget til stordrift, som forklarer hvorfor de gjør seg godt i kontormiljø, restaurantbransjen og lignende. Nespresso Pro-maskiner gjør det enkelt å gi sine besøkende eller medarbeidere adgang til et stort utvalg av diverse kaffevarianter fordi disse maskinene har innebygde dispensere. Man skal derfor ikke selv putte kapselen i maskinen. I tillegg kan Nespresso Pro-maskiner ofte lage flere kopper samtidig. De har også en langt større vanntank enn disse hjemmemodellene som vi kjenner fra våre egne kjøkken.

Er kapslene annerledes?

Nespressos system deles opp i 3 varianter:

Nespresso Original: Den velkjente fingerbølsformede varianten som de fleste kjenner. Til denne serien kan du kjøpe billige kompatible kapsler.

Nespresso Vertuo: En nyere variant av kaffemaskinen som har kommet på det amerikanske markedet, men som siden har blitt lansert i Europa. Dette systemet benytter seg av strekkoder, og det finnes ikke kompatible kapsler til dette systemet.

Nespresso Pro: Kapslene til dette systemet er flate og runde. Nespresso Pro-maskiner er større og inneholder et system hvor man kan ha flere forskjellige kapselvarianter i maskinen, hvor man så kan velge variant uten manuelt å skulle sette kapselen i maskinen.

Hvem er Nespresso?

Selv om idéen bak Nespresso har over 30 år på baken, er Nespresso stadig verdens mest populære kaffekapselsystem. Systemet ble utviklet i 1976 av Eric Favre, som var ansatt hos Nestlé. Systemet ble utviklet til bedriftsmarkedet, men oppnådde i begynnelsen ikke den helt store suksessen. I årene deretter ble idéen videreutviklet, og gjennom flere forsøk og tester ble konseptet relansert i midten av 80-årene. Denne gangen fokuserte man i stedet for på den private forbrukeren, og det viste seg fra starten å være en stor suksess. På slutten av forrige årtusen fantes maskinene i stadig flere hjem, og Nespressos-kundeklubb vokste. I dag finnes det Nespressobutikker i de største byene over hele kloden, og flere tusen mennesker begynner dagen med en nybrygget kopp Nespresso.

Kaffe, kultur og miljø

Før en kaffekapsel blir til morgenkaffen din, har den vært gjennom en lang prosess som starter allerede ved den spirende kaffebønnen. Kaffebønner dyrkes i diverse land omkring ekvator, hvor spesielt Arabicabønnen trives. Nespressos misjon er å skape bærekraftige kaffeopplevelser til sine kunder, og det skjer ved hjelp av en lang rekke tiltak som sørger for ordnede forhold for kaffebøndene og naturen som omgir plantasjene. Kaffeplantasjene har i generasjoner vært eneste inntektskilde i flere fattige områder, og derfor har ofte overlevelse gått foran miljø og velferd. Det har med tiden skapt grobunn for kriminalitet, korrupsjon og rydding av regnskog. Ved å gi tilskudd og undervisning har kaffebøndene og deres nærmiljø nå fått verktøyene til å dyrke kaffen i balanse slik at naturen ikke lider overlast og hvor befolkningen har adgang til utdannelse og legehjelp. Det gir fantastiske kaffeopplevelser og renere samvittighet når kaffe skal lages.

I tillegg har Nespresso iverksatt sitt eget system for resirkulering, som du kan lese mer om her.

Kaffeland – Hvor er min kaffe fra?

Kaffebønner dyrkes primært i land omkring ekvator. Selv om det finnes mer enn 60 forskjellige sorter av kaffebønnefamilien Coffea, er det primært Arabica og Robusta som drikkes. Arabica-bønnen står for omkring 75 % av verdens forbruk av kaffe, og kjennes spesielt for sin sødmefulle kaffesmak. Arabicabønnen trives spesielt i høydene, hvor den gjerne vokser på fjellsider. Den tåler ikke store utsving i temperaturen. Derfor finnes Arabica spesielt i Sør og Mellom-Amerika, samt Indonesia. Robustabønnen er mer motstandsdyktig og blir ofte benyttet til Espresso og i kaffeblandinger fordi smaken er mer intens og syrlig. Robusta er enklere å dyrke i plantasjer og blir derfor kultivert i store dele av Afrika og Asia.