Kaffe med melk til Tassimo®
Hva er forskjellen?
Når det kommer til opprinnelse, ble caffe latte oppfunnet i Amerika mens cappuccino kommer fra Milan.
I forhold til ingredienser kan kaffe latte inneholde en hvilken som helst kaffe eller til og med te eller kakao. Det er 1/3 kaffe til 2/3-deler dampet melk og toppet med oppskummet melk. Cappuccino lages derimot mer bestemt fra en espressomengde og dampet melk toppet med et 2 cm. tykt lag med skum på toppen.
Forskjellige cappuccinotyper
Det er 3 forskjellige cappuccinotyper som du kan prøve å lage selv – om du ikke er helt fornøyd med den tradisjonelle metoden.
- En våt cappuccino betyr vanligvis at litt mer melk tilsettes espressoen, og mindre dampet melkeskum på toppen.
- En tørr cappuccino vil ha nøyaktig den samme mengden med espresso som det er i en tradisjonell cappuccino men med mye mindre, om noe, av den dampede melken.
- Smakssatte cappuccinoer er tradisjonelle cappuccinoer smakssatte med siruper, som du kan prøve ved å bruke Monin-sirupene vi lagerfører. Du kan også smake til din cappuccino ved å drysse kakao, kanel eller sukker på skummet.
6 overraskende måter du kan drikke en caffe latte på
Når livet virker kjedelig, grått og får deg deprimert, er det noen utrolige måter å krydre kaffe latten din på:
- Dryss kardemomme, salt eller kanel på toppen.
- Om du er del av Paleo-folkemengden, så vet du at du kan tilsette smør og kalle den for en skuddsikker kaffe.
- Å tilsette alkohol, slik som whisky, og lage en irsk kaffe, kan avslutte dagen din på en meget bedre måte enn den startet.
- En kule med vaniljeis på toppen av kaffen din vil gjøre den om til en herlig dessertdrikk.
- Vanilje- eller mandelekstrakt er en flott måte å legge til et lett smaksspark.
- Dersom du ønsker å gjøre om morgenkaffen din til en mer eksotisk kaffekopp, prøv å bytte ut kumelk med kokosnøttmelk.
Den norske måten
Har du noen gang hørt om å blande et helt egg i din malte kaffe? Vel, nordmenn gjør dette for å klarne kaffen, noe som gir en perfekt farget varm drikke uten bunnfall. Først koker du 10 kopper med vann, så dette bør forsøkes når du har gjester. Deretter blander du inn en halv kopp med mellom- til finmalt kaffe med et egg og en halv kopp med kokt vann. Tilsett det til ditt kokte vann og kok i 3 minutter. Deretter tilsetter du en kopp kaldt vann til kaffeblandingen din. Sil det hele over i en kaffekanne og voila!
Hva er forskjellen?
Når det kommer til opprinnelse, ble caffe latte oppfunnet i Amerika mens cappuccino kommer fra Milan.
I forhold til ingredienser kan kaffe latte inneholde en hvilken som helst kaffe eller til og med te eller kakao. Det er 1/3 kaffe til 2/3-deler dampet melk og toppet med oppskummet melk. Cappuccino lages derimot mer bestemt fra en espressomengde og dampet melk toppet med et 2 cm. tykt lag med skum på toppen.
Forskjellige cappuccinotyper
Det er 3 forskjellige cappuccinotyper som du kan prøve å lage selv – om du ikke er helt fornøyd med den tradisjonelle metoden.
- En våt cappuccino betyr vanligvis at litt mer melk tilsettes espressoen, og mindre dampet melkeskum på toppen.
- En tørr cappuccino vil ha nøyaktig den samme mengden med espresso som det er i en tradisjonell cappuccino men med mye mindre, om noe, av den dampede melken.
- Smakssatte cappuccinoer er tradisjonelle cappuccinoer smakssatte med siruper, som du kan prøve ved å bruke Monin-sirupene vi lagerfører. Du kan også smake til din cappuccino ved å drysse kakao, kanel eller sukker på skummet.
6 overraskende måter du kan drikke en caffe latte på
Når livet virker kjedelig, grått og får deg deprimert, er det noen utrolige måter å krydre kaffe latten din på:
- Dryss kardemomme, salt eller kanel på toppen.
- Om du er del av Paleo-folkemengden, så vet du at du kan tilsette smør og kalle den for en skuddsikker kaffe.
- Å tilsette alkohol, slik som whisky, og lage en irsk kaffe, kan avslutte dagen din på en meget bedre måte enn den startet.
- En kule med vaniljeis på toppen av kaffen din vil gjøre den om til en herlig dessertdrikk.
- Vanilje- eller mandelekstrakt er en flott måte å legge til et lett smaksspark.
- Dersom du ønsker å gjøre om morgenkaffen din til en mer eksotisk kaffekopp, prøv å bytte ut kumelk med kokosnøttmelk.
Den norske måten
Har du noen gang hørt om å blande et helt egg i din malte kaffe? Vel, nordmenn gjør dette for å klarne kaffen, noe som gir en perfekt farget varm drikke uten bunnfall. Først koker du 10 kopper med vann, så dette bør forsøkes når du har gjester. Deretter blander du inn en halv kopp med mellom- til finmalt kaffe med et egg og en halv kopp med kokt vann. Tilsett det til ditt kokte vann og kok i 3 minutter. Deretter tilsetter du en kopp kaldt vann til kaffeblandingen din. Sil det hele over i en kaffekanne og voila!