Billige kaffebønner

9 varer
Sortering:
Crema hverdagskaffe fra kaffekapslen
(130)
kr 89,00
Espresso Intenso hverdagskaffe fra Kaffekapslen
(57)
kr 89,00
Espresso hverdagskaffe fra kaffekapslen
(67)
kr 89,00
Classic everyday coffee from kaffekapslen
(55)
kr 89,00
Supremo kaffebønner fra Gimoka
(17)
kr 99,00
Blonde Roast kaffebønner fra Kaffekapslen
(16)
kr 89,00
Kaffekapslen Decaf whole beans
kr 69,00
Dulcis Vitae kaffebønner fra Gimoka
(27)
kr 99,00
Dynamite Coffee kaffebønner fra Kaffekapslen
(8)
kr 30,00

Billige kaffebønner – God kvalitet

Er du på utkikk etter billigere kaffebønner, men uten å gå på kompromiss med kvaliteten, har vi hos Kaffekapslen her presentert vårt utvalg.

Hos oss vil du alltid finne et stort utvalg av billige kaffebønner, som vil henrykke og imponere med sin smak. Det er alt fra det lettristede til det mørkristede, så du alltid kan finne presis den kaffen du higer etter.

Hvorfor skal jeg bruke hele kaffebønner?

Du skal bruke hele kaffebønner, fordi ikke noe kan overgå smaken og aromaen av friske kaffebønner. Når du selv maler kaffebønnene dine, frigis og aktiveres smaken først når du har malt dem, og på den måten bevares smaken perfekt. Når en maler kaffen sin selv, er det også en selv som bestemmer hvor fint kaffen skal males. Derved kan man selv bestemme om den skal være finmalt, som man ofte vil gjøre hvis man skal bruke den til filterkaffe eller en espressomaskin. Du kan også male kaffen grovere, og på den måten skape den perfekte kaffen for koking eller bruk i en stemplekanne.

Hvis du gjerne maler kaffen din selv, kan du derved rolig velge en av disse variantene, som alle har KaffeKapslens varmeste anbefaling. Er du interessert i å begynne med å male din egen kaffe, vil vi anbefale at du kikker på vårt utvalg av kaffekverner.

Hvilken kaffe skal jeg velge?

Når du skal velge kaffe er det viktig at du tar utgangspunkt i hva den skal brukes til. Espressokaffe er ofte kraftigere enn stempel- eller filterkaffe, derfor er det viktig at du vet hva du skal bruke kaffen til.

Kaffens styrke og aroma avgjøres bl.a. av ristningen, som kan være fra lett til mørkristet.

Lettristede kaffebønner har en litt syrligere smak, og gir derved en lettere og mildere smak. Denne typen brukes ofte som koke- og stempelkannekaffe.

Mellomristede kaffebønner har en mild syre, mens ristningen fremhever kaffens naturlige sødme, som kommer fra sukkeret i bønnene som karamelliseres. Mellomristede bønner brukes ofte i filterkaffe, og er den mest velkjente kaffetypen. Det er denne varianten de fleste vil definere som en normal kopp med kaffe.

Mørkristede kaffebønner har gjennom ristningen fått en sterk sødme, fordi sukkeret har blitt kraftig karamellisert – samtidig er syren nesten vekk, og derfor passer denne kaffetypen perfekt som espressokaffe.

Hva gjemmer seg bak kaffesortene?

I hovedsak deles kaffebønner inn i to hovedsorter: Arabica og Robusta. Disse to kaffesorterene dyrkes på forskjellige kontinenter, og under forskjellige forhold. Det gir kaffe med helt unike nyanser, som også varierer fra land til land og fra region til region.

Robusta-kaffebønner

Som navnet antyder er Robusta-kaffesorten den robuste varianten av kaffebønner. Under navnet Coffea Robusta dyrkes Robusta spesielt i Asia og Afrika, hvor den trives ved høyere temperaturer og lavere høyder. I motsetning til Arabica-bønnen er den ikke så mottagelig for sykdommer, og er mindre avhengig av spesielle forhold. Det gjør at kaffen kan dyrkes mer effektivt, som igjen fører til lavere pris.

Man har kjent til Robustabønnen i flere hundre år, men den ble først anerkjent som en offisiell kaffesort i 1987 – over 100 år etter Arabicabønnen. Siden denne kaffesorten enkelt tilpasser seg, har den hurtig funnet veien til mange forskjellige steder i verden, hvor den i dag spesielt dyrkes i Vietnam. Selv om denne sorten i hovedsak er kjent for sitt høyere koffeininnhold, mer beske og kraftigere smak, finnes det stor variasjon av smakene fordi miljøet har stor innflytelse på smaken.

Robusta og Arabica blandes ofte for å gi et samspill mellom Arabicas sødme og Robustas syrlighet

Billige kaffebønner – God kvalitet

Er du på utkikk etter billigere kaffebønner, men uten å gå på kompromiss med kvaliteten, har vi hos Kaffekapslen her presentert vårt utvalg.

Hos oss vil du alltid finne et stort utvalg av billige kaffebønner, som vil henrykke og imponere med sin smak. Det er alt fra det lettristede til det mørkristede, så du alltid kan finne presis den kaffen du higer etter.

Hvorfor skal jeg bruke hele kaffebønner?

Du skal bruke hele kaffebønner, fordi ikke noe kan overgå smaken og aromaen av friske kaffebønner. Når du selv maler kaffebønnene dine, frigis og aktiveres smaken først når du har malt dem, og på den måten bevares smaken perfekt. Når en maler kaffen sin selv, er det også en selv som bestemmer hvor fint kaffen skal males. Derved kan man selv bestemme om den skal være finmalt, som man ofte vil gjøre hvis man skal bruke den til filterkaffe eller en espressomaskin. Du kan også male kaffen grovere, og på den måten skape den perfekte kaffen for koking eller bruk i en stemplekanne.

Hvis du gjerne maler kaffen din selv, kan du derved rolig velge en av disse variantene, som alle har KaffeKapslens varmeste anbefaling. Er du interessert i å begynne med å male din egen kaffe, vil vi anbefale at du kikker på vårt utvalg av kaffekverner.

Hvilken kaffe skal jeg velge?

Når du skal velge kaffe er det viktig at du tar utgangspunkt i hva den skal brukes til. Espressokaffe er ofte kraftigere enn stempel- eller filterkaffe, derfor er det viktig at du vet hva du skal bruke kaffen til.

Kaffens styrke og aroma avgjøres bl.a. av ristningen, som kan være fra lett til mørkristet.

Lettristede kaffebønner har en litt syrligere smak, og gir derved en lettere og mildere smak. Denne typen brukes ofte som koke- og stempelkannekaffe.

Mellomristede kaffebønner har en mild syre, mens ristningen fremhever kaffens naturlige sødme, som kommer fra sukkeret i bønnene som karamelliseres. Mellomristede bønner brukes ofte i filterkaffe, og er den mest velkjente kaffetypen. Det er denne varianten de fleste vil definere som en normal kopp med kaffe.

Mørkristede kaffebønner har gjennom ristningen fått en sterk sødme, fordi sukkeret har blitt kraftig karamellisert – samtidig er syren nesten vekk, og derfor passer denne kaffetypen perfekt som espressokaffe.

Hva gjemmer seg bak kaffesortene?

I hovedsak deles kaffebønner inn i to hovedsorter: Arabica og Robusta. Disse to kaffesorterene dyrkes på forskjellige kontinenter, og under forskjellige forhold. Det gir kaffe med helt unike nyanser, som også varierer fra land til land og fra region til region.

Robusta-kaffebønner

Som navnet antyder er Robusta-kaffesorten den robuste varianten av kaffebønner. Under navnet Coffea Robusta dyrkes Robusta spesielt i Asia og Afrika, hvor den trives ved høyere temperaturer og lavere høyder. I motsetning til Arabica-bønnen er den ikke så mottagelig for sykdommer, og er mindre avhengig av spesielle forhold. Det gjør at kaffen kan dyrkes mer effektivt, som igjen fører til lavere pris.

Man har kjent til Robustabønnen i flere hundre år, men den ble først anerkjent som en offisiell kaffesort i 1987 – over 100 år etter Arabicabønnen. Siden denne kaffesorten enkelt tilpasser seg, har den hurtig funnet veien til mange forskjellige steder i verden, hvor den i dag spesielt dyrkes i Vietnam. Selv om denne sorten i hovedsak er kjent for sitt høyere koffeininnhold, mer beske og kraftigere smak, finnes det stor variasjon av smakene fordi miljøet har stor innflytelse på smaken.

Robusta og Arabica blandes ofte for å gi et samspill mellom Arabicas sødme og Robustas syrlighet